Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsCrazyLife


Vrouw en Relatie 
Reportages 
Uw mening 
Reageer 
WWW de Ware 
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
Over Geld 
Scorebord 
Autopagina 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 

     

Uw reacties op: DAG, "SCHAT"

Deze pagina wordt de komende week dagelijks bijgewerkt.

LAF DUMPEN OF SLIM BREKEN

Niet iedereen kon het artikel dat wij vorige week op deze pagina plaatsten waarderen. Wij kregen zelfs een paar bijzonder onaangename mails over onze harteloze behandeling van die arme mannen die zich in de netten van de vrouwen van onze redactie laten vangen en kennelijk vervolgens hardvochtig worden gedumpt.


De verontruste schrijvers kunnen we echter gerust stellen: op die ene vrijgezel na, zijn wij allemaal bijzonder stabiel in onze relaties. Deze boodschap geldt dus ook voor ene Pim die ons de volgende zin stuurde: "Wat zijn jullie laf, eerst eens kijken wat en hoe hij is en daarna dumpen, hoe zouden jullie het vinden als dit met jullie gebeurt?" Zijn mail was overigens nog iets uitgebreid met diverse krachttermen, maar die hebben we uit consideratie met de overige lezers weggelaten.

Op zich zei Pim natuurlijk wel een waar woord. Gedumpt worden, op welke manier dan ook, is nooit leuk. Daar kan Rob, gewezen 'uitmaker' over meepraten: "Ik was er behoorlijk koel in, 's morgens zette ik ze gewoon de deur uit, of ik beloofde dat ik zou bellen om vervolgens niks meer van me te laten horen. Als zij dan belde zei ik gewoon dat het over was. Erg gemeen, maar wel de makkelijkste weg. Toen ik toch dacht de ware gevonden te hebben werd ik gedumpt zoals ik al met zoveel vrouwen had gedaan, een koekje van eigen deeg. Op dit moment hou ik me rustig en stort me op mijn carriŤre, zie wel wat er nog mijn pad kruist. Toch heb ik er nog steeds een beetje een wrang gevoel over dat ik ook zo ben gedumpt en heb me voorgenomen om dat dus zelf niet meer te doen." Een hoeraatje voor die ene mevrouw die Rob op het rechte pad bracht, ook namens Pim dus.

Er kwamen natuurlijk ook tips om een relatie te beŽindigen, want daar hadden we immers om gevraagd. Zoals van T: "Nieuw slot op de deur. Wegwezen. Indien ingebroken, politie opbellen. Later kort briefje: 'Je regrette'." De keiharde aanpak, mag je wel stellen. Net als die van E. Hyslop: "Stelselmatig negeren" was zijn inbreng (waarom denken we nou dat E. een man is?)

Christa doet het wat zachtaardiger: "Gewoon door zo rustig en vriendelijk mogelijk te zeggen: 'We passen niet bij elkaar. Dat ligt niet aan jou, maar het ligt aan ons beiden, dus de combinatie van ons tweeŽn. Ik vind je een aardige jongen, maar geloof me, het is voor ons alletwee het beste zo'. Verder niet in details treden als hij vraagt: 'Hoezo; wat bedoel je?' Gewoon weer dezelfde zin herhalen."

De uitgebreide reacties vindt u hieronder

BESTSELLER

Erg leuk de zogenaamde adviezen van mensen die het allemaal zo goed weten. Er wordt gesproken over vriendjes of vriendinnen, maar wat doe je met een huwelijk, kan je dan ook spreken van hoe dump ik hem of haar. Misschien wordt dat een volgend boek wat nog uitgegeven moet worden. Schrijvers(sters) aan de slag het wordt vast een Bestseller

JOHN DE KOK

GEEN SEKS MET JE EX

Ik heb een relatie beŽindigd, omdat ik niet gelukkig was en bij lange na niet de liefde terugkreeg die ik gaf. Dus niet omdat ik niet meer van hem hield. Mannen worden arrogant en nemen je niet serieus als ze doorhebben dat je (ondanks alles) nog steeds van ze houdt. Dat kan een hele lange emotionele periode worden. 'You can run, you can hide, but you can't escape my love'...dat idee. Dus geen seks met je ex, neem afstand tot je je gevoelens weer onder controle hebt. Dan kun je daarna altijd nog beslissen of je hem terug wilt. Geloof me, dat wil je dan niet meer!

ANONIEM

NEGEREN

Stelselmatig negeren

E. HYSLOP

HERHALEN

Hoe iemand te dumpen? Gewoon door zo rustig en vriendelijk mogelijk te zeggen: "We passen niet bij elkaar. Dat ligt niet aan jou, maar het ligt aan ons beiden dus de combinatie van ons tweeŽn. Ik vind je een aardige jongen, maar geloof me, het is voor ons alletwee het beste zo." Verder niet in details treden als hij vraagt: hoezo; wat bedoel je? Gewoon weer dezelfde zin herhalen. Zo krenk je niemand en gaat de ander (maar ook jijzelf) toch met een iets minder naar gevoel uit elkaar. Zelf heb ik dat ooit ook eens gezegd en de reactie was een treurige blik en tranen in de ogen, maar er was geen ruzie en er waren geen verwijten over en weer.

CHRISTA

PUBERTIPS

Dit zijn leuke tips voor als je voor het eerst je relatie wilt beŽindigen. Alleen degene die echt weg moeten uit een slechte relatie zullen zich niet gesteund voelen, er staat niets beschreven over een manipulatieve relatie of gewelddadige, juist deze mensen hebben tips nodig waar ze echt wat aan hebben, een gezonde relatie beŽindigen zal wat oefening eisen en na een keer of drie heb je niets meer aan dit boek. Zie het maar als het puber tip boek.

JEANNETTE

KOEKJE VAN EIGEN DEEG

Na een relatie van 20 jaar was het bij ons ook voorbij. Zij was mijn jeugdliefde en ik zal haar nooit vergeten. Nu na drie jaar ook nog niet, ondanks dat we niet meer met elkaar kunnen opschieten. In die drie jaar heb ik aardig wat rond gezworven, en al heel wat vrouwen in mijn bed gehad. In het begin interesseert het je niks, het gaat om het scoren, en dat lukte mij aardig. Ik was er behoorlijk koel in, 's morgens zette ik ze gewoon de deur uit, of ik beloofde dat ik zou bellen om vervolgens niks meer van me te laten horen. Als zij dan belde zei ik gewoon dat het over was. Erg gemeen, maar wel de makkelijkste weg. Op een bepaald moment kom je erachter dat dat ook niet alles is en ga je toch op zoek naar een vervangster van je echte liefde, maar of die bestaat?? Je wordt zeer kritisch en zoekt een evenbeeld die er hoogstwaarschijnlijk niet is. Toen ik toch dacht de ware gevonden te hebben werd ik gedumpt zoals ik al met zoveel vrouwen had gedaan, een koekje van eigen deeg. Op dit moment hou ik me rustig en stort me op mijn carriŤre, en zie wel wat er nog mijn pad kruist. Toch heb ik er nog steeds een beetje wrang gevoel over dat ik ook zo ben gedumpt en heb me voorgenomen om dat dus niet meer te doen. Maar ja, van de andere kant kruipt het bloed waar het niet gaan kan.

ROB

NIEUW SLOT

Nieuw slot op de deur. Wegwezen. Indien ingebroken, politie opbellen. Later kort briefje: 'Je regrette'.

T. MAATJE

Ik heb misschien het geluk gehad om op te groeien met 4 oudere broers en dus wist ik als tiener dat je met mannen uit moest kijken. Schatten van broers hoor allemaal gelukkig getrouwd en samenwonend maar 'gebruikten' de dames ook in hun jonge jaren naar eigen goeddunken. Ik heb nu zelf 2 jongens (4 en 6 EN gelukkig getrouwd) en zal ze als moeder proberen netjes op te voeden zeker op het gebied van de vrouwen. Mannen lopen nog steeds te veel hun piemeltje achterna en houden weinig rekening met hoe wij vrouwen een en ander voelen en ervaren. Prinsen bestaan niet maar opvoeden kunnen we ze wel. Helaas het zal zeker nog wat generaties duren voordat dit 'doorgebloed' is ben ik bang. Als ik nu hoor hoe de jonge dames zichzelf aanbieden in plaats van zich te laten 'veroveren' door een kerel, ja dan heb ik weinig hoop ook voor mijn boys. Maar ja, volgens de media is seks zaligmakend. Mijn mening: zoek een echt maatje als partner die toevallig ook nog fijn in bed is daar heb je veel meer aan. Dus meer boeken voor mannen over vrouwen en vrouwen laat je niet alleen gebruiken. Ontmoet een man ga er mee uit maar stel het naar bed gaan zo lang mogelijk uit. Klinkt ouderwets maar betere garantie voor een respectvolle relatie.

ATO

LAF

Wat zijn jullie laf, eerst es kijken wat en hoe hij is en daarna dumpen, hoe zouden jullie het vinden als dit met jullie gebeurt?

PIM

MEER

Er moeten meer boeken komen over hoe dump je iemand op een vriendelijke manier en hoe je met je eigen gevoel om moet gaat als je iemand dumpt of zelf gedumpt wordt.

DIANA VAN DEN BRINK

BOEZEMVRIEND

Geef je 'hart' niet aan een ander. Zoek naar een 'boezemvriend' geen 'prins op een wit paard'. Denk niet aan het uiterlijk maar aan de innerlijke waarden in de man waarmee je je leven wil delen. Een prins is een man waar je tegenop ziet, een boezemvriend is een man waar je deels doorheen ziet, die je kent en waardeert en die jou kent en waardeert. De lange verlovingstijden van vroeger waren ingesteld min of meer ter garantie van een betrouwbare relatie gedurende het huwelijk, hetgeen heel belangrijk is voor de kinderen die uit dit verbond voortkomen. Kinderen uit een goed huwelijk, die in de eerste 10-12 jaar van hun bestaan kunnen rekenen op een stabiele huiselijke omgeving, waar 'geven' in plaats van 'nemen' en 'vertrouwen' in plaats van 'angst' de regel is, hebben een goede basis gekregen om hun verdere leven op te bouwen.

BEN TROMP

VUILNISMAN

Ik ben 55 jaar, vrouw, 33 jaar getrouwd geweest, 5 kinderen. Enkele jaren geleden kwam ik erachter dat 'die zak', de vader van mijn kinderen, een relatie heeft met de vrouw van zijn broer. Zijn broer had/heeft daar geen bezwaar tegen. We zijn een tijdje uit elkaar geweest, weer bij elkaar gekomen. Ik voelde me er niet lekker bij, het vertrouwen was weg. Hij had op de bijbel gezworen dat het over was tussen hen, maar mooi niet. Toen heb ik hem achtervolgd en midden in de nacht het huis uit geknikkerd (in het weekend). Nu ben ik twee jaar alleen, heerlijk is dat. Geen contact, geheim telefoonnummer, geen vaste vrienden en zijn familie ook niet. Een van mijn kinderen heeft 6 jaar geleden op de verjaardag van zijn pa zelfmoord gepleegd. Nu pas weet ik dat dit kind het geheim wilde meenemen in zijn graf. Dit kind wist eerder van zijn vaders verraad dan ik. Zijn pa is nu dominee. Hij, zijn broer en die vrouw zijn nog steeds bij elkaar. Had ik dit eerder geweten dan had ik hem niet gedumpt, maar letterlijk en figuurlijk in een zak meegegeven aan de vuilnisman. Ik heb nu jaren met de moordenaar van mijn kind geleefd.

ANONIEM

STALKER

Ik denk dat het dumpen van iemand en daarbij de ware reden(en) aangeven waarom je dat doet de minst pijnlijke manier is. Als iemand de waarheid hoort komt dat allereerst als een schok aan en is ook pijnlijk, maar de pijn ebt naar mijn mening sneller weg. In tegenstelling tot het dumpen van iemand om redenen die niet op waarheid berusten, je frustreert de persoon nog meer dan die al is. Ik ben een vrouw en ik heb jammer genoeg geen prettig verhaal te vertellen over dit onderwerp. Toen ik mijn laatste ex dumpte werd hij agressief en veranderde hij plotsklaps in een stalker. Ik denk dat er ook een onderzoek moet komen naar de verschillende reacties op het gedumpt worden en het interessante is vooral hoe de mannen daarop reageren als jij als vrouw durft om hen te dumpen. Ik ben nog nooit gedumpt. Is dat een voordeel?

ANGELA


© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.