De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 23 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  'Einde aan vrijlaten
van gedetineerden'

Van onze parlementaire redactie

   
 

DEN HAAG - Vanaf 1 januari worden mensen die achter de tralies horen niet meer naar huis gestuurd. De 'wegzendofficier' van justitie die bekijkt welke gevangenen worden vrijgelaten, wordt dan afgeschaft.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 15kb)
Rob Hessing (Foto: Dijkstra bv)
Dat heeft LPF-staatssecretaris Hessing (Binnenlandse Zaken) gisteren aangekondigd. De bewindsman voorspelt dat er meer ruimte komt in de gevangenissen door meer mensen in een cel op te sluiten. Ook komt er meer elektronisch huisarrest waarbij gestraften hun huis niet uit mogen. Dat wordt gecontroleerd met een zendertje aan de enkel.

Verder wil hij de gevangenissen soberder maken door tv's af te schaffen en moeten de taakstraffen strenger worden. ,,Niet meer wieden in een rozentuintje maar gewoon vuilnis op straat opruimen", vindt de LPF-bewindsman, vroeger politiecommissaris in Rotterdam.

Maximumsnelheid

Hessing deed verder een duit in het zakje over de maximumsnelheid. Hij is tegen het gedogen van snelheidsovertredingen, maar stelt voor 's avonds na tien uur de maximumsnelheid te verhogen van 120 tot 130 kilometer per uur.

Hij is daarmee de derde LPF-bewindsman die erover begint. Eerst vond minister Heinsbroek (Economische Zaken) dat de politie maar boeven moest gaan vangen in plaats van bonnen uit te schrijven, vervolgens stelde minister De Boer (Verkeer) voor om overtredingen tot tien kilometer per uur te hard niet te beboeten.

Heinsbroek kwam zaterdag onder vuur te liggen vanuit de politie. Voorzitter Beuving van de Raad van Hoofdcommissarissen hekelde bij de TROS-radio de uitspraken van Heinsbroek van enige tijd terug dat de politie te weinig gezag uitstraalt door bijvoorbeeld het 'gasfitterslogo'.

,,Je kunt honderden miljoen uitgeven om het gezag van de politie op te bouwen, maar door zo'n uitspraak van een bewindsman is dat gelijk weggegooid geld. Dit is zo slecht. Man, scheer je weg", is het harde oordeel van Beuving. LPF-Kamerlid Eerdmans erkende dat Heinsbroek er beter aan had gedaan een oplossing naar voren te brengen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 23 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.