De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 22 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Werkloze eet meeste
kant-en-klaar

   
 

AMSTERDAM - Niet de hardwerkende tweeverdieners gaan zich het meest te buiten aan kant-en-klaarmaaltijden, maar werklozen. Grijpen mensen met een drukke baan ruim één keer per week naar een diepvriesmaaltijd, mensen zonder werk doen dat bijna twee keer per week, zo blijkt uit onderzoek van Deloitte & Touche, de Rijksuniversiteit Groningen en Hogeschool Brabant.

Frank Quix, die het onderzoek uitvoerde, heeft niet meteen een verklaring voor de opmerkelijke constatering. "Je zou zeggen dat mensen zonder baan veel meer tijd hebben om te koken."

Uit het onderzoek, waarbij 710 vrouwen en 698 mannen waren betrokken, blijkt verder dat een op de vijf Nederlanders niet meer ontbijt. Van de mannen die nog wel ontbijten, doet een op de acht dat onderweg naar het werk.

Wachten op ontbijt, lunch of diner doen we steeds minder. Meer en meer bepaalt de lekkere trek het moment van eten in plaats van het tijdstip. Omdat het avondmaal steeds later wordt genuttigd, snoept men steeds vaker.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 22 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.