WeerkamerAutotelegraafSpeurdersReiskrantVacatures WoonkrantDFT
Telegraaf.nl Snelnieuws Telesport
Privé DFT/financieel i-Mail

Newzy
Ga naar
Naar De Krant
Service
Deelkranten
Holding

SCOUBIEDOU!

Scoubiedou is al vijftig jaar oud, maar nog geen vijftig dagen enorm populair. Jullie zijn er echt gek op. Wil je meer lezen, dan moet je in de krant kijken. Wil je leren hoe je een mooi tijgertje maakt, kijk dan naar de plaatjes hieronder.

Benodigdheden:
8 SCOUBIDOU touwtjes, 4 zwarte, 4 oranje.
3 stukjes ijzerdraad (14 cm)
4 elastiekjes
2 oogjes

STAP 1
Eerst de pootjes. Doe een elastiekje om de 4 touwtjes op 1 cm. Steek ijzerdraad door de touwtjes en knoop eromheen met een ronde knoop.
STAP 2:
Leg de pootjes tegen elkaar en maak een rechte knoop met 8.

STAP 3:
Steek nu een stuk ijzerdraad in het midden van de knoop van 8 en laatt het uitsteken. Ga verder met een ronde knoop van 8. Je hebt nu dus drie ijzerdraadjes, knoop hier voorzichtig omheen.
STAP 4 EN 5:
Splits nu de acht touwtjes weer in 2 maal 4 voor de voorpootjes. Trek de laatste knopen strak aan en knip de losse eindjes af. Doe dit ook met de achterpootjes.


STAP 6:
Maak nu een staartje en oortjes door ijzerdraad door de SCOUBIDOU-touwtjes te steken en ze te buigen in de vorm die je wilt. Knoop daarna ongeveer 1 cm nek en een stukje kop.

STAP 7 (links):
Knoop de oortjes vast en knoop weer een cm verder. Knoop de snorharen vast en knoop een stukje terug met de ronde flestechniek.


STAP 8: Lijm de nek en de uiteinde van de touwtjes. Lijm de oogjes erop en Lynnetje Tijgerinnetje is klaar!
© 1996-2004 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.