Van dag tot dag: 30 september

De op één na laatste dag van de 27e Olympische Spelen was voor Nederland tevens de succesvolste. Drie gouden medailles op één dag was reden voor uitzinnige vreugde in het Holland House. De drie medaillewinnaars waren de enige Nederlandse sporters die deze dag in actie kwamen. Maar het gaat immers niet om de kwantiteit...

De tijdrit van Leontien Zijlaard- van Moorsel sloot voor de wielrenster bijzonder succesvolle Spelen af. Drie gouden medailles en één zilveren maakten haar prijzenkast compleet. Deze overwinning moest wel zwaar bevochten worden. "Ik heb ongelooflijk afgezien. (...) Alles deed pijn. Maar ik denk dat de anderen het nog slechter hadden.", aldus een uitgelaten winnares.

De eindstrijd in het hockeytoernooi was verschrikkelijk spannend. Vijf minuten voor het einde stond Oranje met 3-1 voor. Razend snel maakten de Zuid-Koreanen het echter gelijk. In de strafballenserie misten de Koreanen er echter een meer. Nederland had goud!

De meest verwachte medaille van de Olympische Spelen was die van Anky van Grunsven. De amazone versloeg schijnbaar moeiteloos haar grote rivale Isabell Werth. Haar paard Gestion Bonfire mocht na zijn gouden kür eindelijk met pensioen.

Het damesvolleybalteam van Cuba won voor de derde keer op rij olympisch goud. Een unieke prestatie. De 3-2 overwinning tegen Rusland kostte veel moeite. De Russinnen stonden een moment met 2-0 voor, maar moesten al gauw terrein prijsgeven.

Nigeria raakte zijn voetbaltitel kwijt aan een ander Afrikaans land. Kameroen won in de finale met strafschoppen van Spanje. Na negentig minuten spelen stond het 2-2. Kameroen scoorde echter al zijn strafschoppen, terwijl Spanje er één op de lat schoot.

< overzicht >

© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.
e-mail: redactie@telegraaf.nl&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">