Van dag tot dag: 29 september

"Wij gaan er driehonderd procent voor", jubelde hockeyster Margje Teeuwen van tevoren. "Brons kan de nare smaak aan dit toernooi niet verdoezelen, maar het is momenteel het hoogst haalbare." En het werd brons voor de Nederlandse hockeyvrouwen. Teeuwen zelf had pech, zij raakte tijdens de finale geblesseerd. Zeilster Margriet Matthijsse eindigde wel hoger, maar was toch niet tevreden met het zilver.

De hockeysters hadden pech dit toernooi. Het team speelde slecht, en tot overmaat van ramp had coach Tom van 't Hek in het openbaar forse kritiek geuit op 'zijn' dames. Dat kwam de sfeer in de groep absoluut niet ten goede. Toch lukte het uiteindelijk om een bronzen medaille binnen te halen. De ploeg won met 2-1 net als in de kwartfinale van Spanje. Gastland Australië won het goud.

Met drie wereldtitels op zak was zeilster Margriet Matthijsse één van de favorieten voor een gouden medaille. Ze had ook al aangegeven dat ze met minder geen genoegen zou nemen. En dus was de zilveren plak die de Maasdamse in de Europeklasse haalde een teleurstelling.

De plaatsing van Simon Vroemen voor de finale van de 3000 meter steeple chase was verrassend, en eigenlijk hield niemand er rekening mee dat hij werkelijk hoog zou eindigen. Uiteindelijk bereikte hij de twaalfde plaats. Niet werelds, maar wel erg goed voor Vroemen.

Anky van Grunsven versloeg op de tweede dag van de dressuurwedstrijden haar grote concurrente Isabelle Werth. De amazone uit Erp wist haar paard Bonfire goed in toom te houden, en kon zo met een voorsprong van ruim een procent aan de volgende kür beginnen.

De droom van Marion Jones (r) werd vandaag in de war geschopt door de veterane Heike Drechsler. De Duitse atlete won het verspringen van de Amerikaanse. Jones werd derde, en zag zo haar ideaal van vijf gouden medailles in Sydney in rook opgaan.

< overzicht >

© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.
e-mail: redactie@telegraaf.nl&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">