Van dag tot dag: 28 september

Niemand had het voorspeld, maar iedereen was er dolblij mee. Kristie Boogert en Miriam Oremans verloren van de tenniszusjes Williams, maar dat kon de pret over de behaalde zilveren medaille absoluut niet drukken. De hockeyheren kregen na de onverwachte doorkomst naar de halve finale toch nog hun kans op het goud.

Normaal gesproken had de nederlaag van het duo Boogert en Oremans alleen meewarige reacties opgewekt. Nu was die nederlaag echter in de olympische finale, met de grote favorieten Venus en Serena Williams als geduchte tegenstander. En dus juichten ook de Nederlanderse toeschouwers toen 'hun meiden' in twee sets door de Amerikaanse zusjes van de baan werden geveegd.

In het hockeystadion waren de juichende toeschouwers in de minderheid. Nederland versloeg namelijk gastland Australië met een serie strafballen. Keeper Ronald Jansen wist de allerlaatste Australische strafbal heel knap te stoppen.

De Nederlandse atlete Lieja Koeman gebaart dat zij er ook niets aan kan doen. Koemans prestaties van vandaag waren tekenend voor die van de hele atletiekploeg deze Spelen. Bij het kogelstoten werd Koeman negende, en lag er dus definitief uit.

Taekwondo, een nieuwe sport op de Olympische Spelen, en dus ook een nieuwe kans op medailles voor Nederland. Virginia Lourens verloor echter in de halve finale van de Vietnamese Tran. Ook de wedstrijd om brons verloor de taekwondoka uit Tilburg.

Eigenlijk was Roy Heiner in de kwartfinales uitgeschakeld, maar hij kreeg gelijk in een bezwaar- procedure. Er moest een sail-off worden gevaren tegen Nieuw-Zeeland. En dat duel won Heiner met gemak. Collega Margriet Matthijsse steeg naar de derde plaats.

< overzicht >

© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.
e-mail: redactie@telegraaf.nl&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">