Van dag tot dag: 27 september

Het zou een leuk idee voor een dramaserie zijn. Een volleybalteam in de vorm van zijn leven wint goud op de Olympische Spelen. Na vier jaar van ups en downs lukte het net niet om op de volgende spelen een medaille te halen. De halve finales werden vandaag nipt gemist. De dressuurploeg zorgde wel voor een (zilveren) medaille.

Eigenlijk had niemand gedacht dat de volleybalploeg zo ver zou komen. De mannen van coach Toon Gerbrands hadden zich uiterst moeizaam geplaatst, maar tijdens het Olympisch toernooi ging het langzaam beter. Helaas was het niet goed genoeg. Oranje verloor in vijf sets van Joegoslavië en mocht niet naar de halve finale. En dat viel ondanks alles toch een beetje tegen...

Het ging slecht met de Nederlandse hockeysters, dat was geen geheim. Een medaille zat er volgens velen echt niet in. Na een reeks van verloren en gelijkgespeelde wedstrijden wonnen de dames echter met 2-1 van Spanje en mochten ze toch gaan strijden om het brons.

De dressuurploeg werd voor de zoveelste keer tweede achter hun Duitse collega's. Coby van Baalen, Ellen Bontje, Anky van Grunsven en Arjen Teeuwissen deden hun best, maar het was niet genoeg. Van Grunsven kon nog wel solo een gouden plak halen.

Bij de wegwedstrijd van het mannenwielrennen vielen de prestaties van de Oranjeploeg erg tegen. Max van Heeswijk (foto) werd de beste Nederlander op de 15e plaats. "Ze zijn te vroeg uit hun hokje gekomen", concludeerde coach Gerrie Knetemann teleurgesteld.

Ze kon bijna niet verliezen. Venus Williams veegde in de finale van het vrouwen enkelspel de Russische Jelena Dementieva in twee sets van de baan. Williams had geluk dat grote favoriet Lindsay Davenport had afgezegd. Nu had zij het hele toernooi vrij spel, en dat had resultaat.

< overzicht >

© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.
e-mail: redactie@telegraaf.nl&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">