Van dag tot dag: 26 september

Leontien van Moorsel pakte goud, en Oremans en Boogert gingen door naar de finale. Dat leken de sportieve hoogtepunten van deze dag te worden. Maar opeens stonden de hockeymannen toch nog in de halve finale. Met dank aan de Britten.

Leontien Zijlaard -van Moorsel pakte opnieuw een medaille. In de wegwedstrijd kwam ze door hulp van ploeggenote Mirjam Melchers als eerste over de streep. Driehonderd meter voor de finish nam Leontien de leiding, om die vervolgens niet meer af te staan. Dat Van Moorsel überhaupt startte was al een wonder. De Rotterdamse dacht al dagen aan afstappen.

Pech voor Anky van Grunsven. Haar paard Bonfire waande zich tijdens de klassieke proef even op de drafbaan, en ging onverwachts zijn eigen gang. Het kostte Van Grunsven de eerste plaats in het klassement. Die werd ingenomen door Isabelle Werth.

Ook Roy Heiner stelde teleur. De zeiler en zijn team verloren van Denemarken in de vijfde race. Hierdoor eindigden zij op een vierde plaats. Toch vielen ze af, omdat er nog twee andere teams op vier stonden. Het Nederlandse team diende een klacht in.

Het leek over en uit voor de Nederlandse hockeyploeg. Met een dramatische nederlaag tegen Pakistan leken de Oranjespelers uitgeschakeld. Er was nog een miniscuul kansje op een medaille. Maar Duitsland zou Groot-Brittannië nooit laten winnen.

Het onmogelijke werd waarheid. Duitsland begon sterk, maar de Britten bleken over meer vechtlust te beschikken. Vlak voor tijd bepaalden zij de eindstand op 2-1. Duitsland was verslagen, en Nederland mocht naar de halve finale. Het Nederlands team was uiteraard verguld met dit Britse cadeautje. Van blijdschap braken zij bijna hun huis af...

Niemand had het gedacht, zelfs de speelsters zelf niet. Nederland stond in de damesdubbel- finale van het Olympisch tennistoernooi. Kristie Boogert en Miriam Oremans mochten daar hun kunsten laten zien tegenover de zusjes Serena en Venus Williams.

< overzicht >

© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.
e-mail: redactie@telegraaf.nl&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">