Van dag tot dag: 24 september

De sterren van deze dag waren de roeiers. Zowel de heren-dubbelvier als de damesacht werd tweede in zijn race en mochten dan ook de zilveren medaille in ontvangst nemen. Maar ook vandaag waren er weer problemen. Atleet Robin Korving moest met een ernstige blessure naar het ziekenhuis.

Dirk Lippits, Michiel Bartman, Diederik Simon en Jochem Verberne deden in de dubbelvier wat de Holland Acht niet lukte: een olympische medaille halen. Na een perfect verlopen race konden de heren dolgelukkig een zilveren plak om laten hangen.

Ook de damesacht wist op het erepodium te komen. Voor Eeke van Nes en Pieta van Dishoeck betekende de tweede plek van de acht ook de tweede zilveren medaille. De vrouwen moesten alleen Roemenië voor laten gaan. Canada kreeg brons.

Van de trotse olympisch kampioen van Atlanta was weinig meer over. Mountainbiker Bart Brentjens verloor zijn titel aan de Fransman Miguel Martinez. Na de start nam de Limburger nog even de leiding, maar hij zakte al gauw af naar de twaalfde plaats.

Op de rand van het toernooi toch nog blijdschap voor de Nederlandse honkballers. Zij wonnen met 3-2 van Italië. Hiermee kwam Oranje op de vijfde plaats. Rob Cordemans en Ferenc Jongejan waren de winnende werpers. Rikkert Faneyte en Hensley Meulens sloegen het best.

Bondscoach Tom van 't Hek liet zijn teleurstelling duidelijk merken na de 1-3 nederlaag tegen Argentinië. De Nederlandse hockeysters speelden volgens hem zonder ziel en zonder verstand. De kans op een gouden medaille was hierdoor helaas verdwenen.

< overzicht >

© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.
e-mail: redactie@telegraaf.nl&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">