Van dag tot dag: 22 september

En weer kwam er een medaille bij. Pieter van den Hoogenband won brons op de 50 meter vrije slag. Maar het was Inge de Bruijn die opnieuw in de schijnwerpers stond. Zij zwom opnieuw een wereldrecord, ook op de 50 meter vrij. Pech was er onder meer voor Wilbert Pennings. Hij sprong niet hoog genoeg om zich te plaatsen voor de finale.

Inge de Bruijn verbeterde opnieuw haar eigen wereldrecord met 0,26 seconde. Een hele prestatie in één baantje. De nieuwe tijd van 24,13 seconden zorgde er voor dat de reputatie van De Bruijn weer een stukje groeide, en dus werd zij de gedoodverfde favoriete voor de gouden medaille. Wilma van Rijn was dat in ieder geval niet. Zij sneuvelde in deze halve finales met een tijd van 25,87.

De nieuwe bronzen medaille van Pieter van den Hoogenband stelde toch een beetje teleur. Hij moest helaas twee zwemmers voor laten gaan. De Amerikanen Hall junior en Ervin tikten allebei op hetzelfde moment aan. 21,98 was de tijd die te snel bleek voor VdH.

Het Nederlands vrouwenwaterpolo-
team was favoriet voor goud. De nederlaag tegen de Verenigde Staten verstoorde die Olympische droom. Hoewel nog niet alles verloren was vonden de dames de kans op brons toch wat pover na een paar jaar hard werken.

Ook Dennis van der Geest maakte zijn favorietenrol niet waar. De judoka verloor in de klasse tot honderd kilo van de Chinees Pan, terwijl hij een groot deel van de wedstrijd op voorsprong lag. Eerder verloor Van der Geest al van de Rus Tmenov.

Dolgelukkig waren de Nederlandse hockeydames met het gelijkspel tegen Duitsland. De wedstrijd was de laatste kans voor de oranjevrouwen om de finaleronde te halen, en die grepen ze op het nippertje. Coach Tom van 't Hek en Minke Booy waren in ieder geval opgelucht.

< overzicht >

© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.
e-mail: redactie@telegraaf.nl&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">