Van dag tot dag: 21 september

Op de zesde speeldag van de Olympische Spelen werden twee medailles verdiend. En opnieuw waren het Inge de Bruijn en Leontien Zijlaard-van Moorsel die het edelmetaal om hun nek kregen. De dag stond echter ook in het teken van verlies. Marcel Wouda, Trinko Keen en Danny Heister, Ben Sonnemans en Karin Kienhuis, allemaal mochten ze voortijdig naar huis.

'Als Speedy Gonzalez' vloog ze door het water. Inge de Bruijn haalde haar tweede olympische titel binnen. Op de 100 meter vrije slag zwom de 'gouden vlinder' met een tijd van 53,83 naar het erepodium. Kroonprins Willem-Alexander was na prinsjesdag juist op tijd in Sydney aangekomen om de Olympisch kampioene te feliciteren.

Tinus deed het weer! Leontien Zijlaard-van Moorsel werd tweede in de puntenkoers op de baan en mocht daarom een zilveren medaille in haar koffer stoppen. Achteraf gaf ze toe dat ze tijdens de wedstrijd veel pijn geleden had en dat ze zelfs overwoog om af te stappen.

Trinko Keen haalde het niet op het olympisch tafeltennistoernooi. Hij verloor van de als derde geplaatste Chinees Liu Guoliang. En zo kon Keen samen met maatje Danny Heister zijn koffers gaan pakken en waren ook hier geen Nederlanders meer in het spel.

De volleyballers begonnen voortvarend aan de Spelen. De eerste nederlaag kwam echter in de wedstrijd tegen Brazilië. Het werd 3-0. Teleurstellend, want de oranjeploeg zakte een plaatsje op de ranglijst en kwam zo op de tweede plek terecht.

Het had iets van het gevecht van David tegen Goliath. Miriam Oremans kon ook bijna niet anders dan verliezen van de Amerikaanse Monica Seles. In twee sets werd de Berlicumse verslagen door de als derde geplaatste Seles. Oremans ging wel door in het dubbelspel.

< overzicht >

© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.
e-mail: redactie@telegraaf.nl&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">