Van dag tot dag: 18 september

Een prachtige dag voor het zwemmen en het wielrennen. Voor andere sporten verliep de maandag een stuk minder. Jessica Gal zag haar hoop op een medaille vervliegen en Rebekka en Debora Kadijk mochten alweer hun koffers pakken. Ook de hockeymannen leden een bijzondere nederlaag.

'De joekel van Boekel' versloeg in het Velodrome haar grote rivale Marion Clignet. Leontien Zijlaard-van Moorsel lag op een gegeven moment zo ver voor dat ze de Française bijna inhaalde. Een tijd van 3.33.360 was voldoende om de eerste plaats te behalen. Zijlaard besloot na deze gouden race om ook wat vuurwerk te laten zien bij de puntenkoers.

Pieter van den Hoogenband evenaarde deze maandag zijn wereldrecord. Hij versloeg zijn grote rivaal Thorpe met een halve seconde op de 200 meter vrije slag. Olympisch goud was het resultaat. En voor een uitzinnig publiek kon 'Hoogie' juichen om zijn plak.

Chris Bruil en Erica van den Heuvel konden de hoge verwachtingen bij het badminton niet waarmaken. Ze verloren in de kwartfinales van het Engelse duo Archer en Goode. Onnodig, aldus een teleurgestelde Bruil. Collega Mia Audina ging door naar de kwartfinales.

Het Nederlands hockeyelftal miste scherpte tegen opponent Maleisië. Oranje was wel dicht bij een overwinning, maar het kwam er toch niet van. Een zuiver doelpunt van Jacques Brinkman werd in tweede instantie afgekeurd. Het bleef daardoor zoals het begonnen was:0-0.

Debora Schoon-Kadijk moest samen met haar zus Rebekka in het stof bijten. De twee beachvolleybalsters moesten in een Bulgaars duo hun meerdere erkennen. Het werd 15-17 en de zussen uit Werkendam waren in tranen. De olympische droom was voorbij.

< overzicht >

© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.
e-mail: redactie@telegraaf.nl&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">