Van dag tot dag: 3 oktober

Na een paar weken in Sydney was het voor de Nederlandse olympische ploeg even wennen om weer in Nederland te zijn. Niet in de laatste plaats omdat de aankomsthal van de luchthaven afgeladen vol was met mensen. En eenmaal thuis aangekomen was er nog steeds geen rust. Ook daar was de hele bevolking uitgelopen.

Na een vlucht van 22 uur kwam de succesvolste olympische ploeg ooit eindelijk op Schiphol aan. Daar werden ze opgewacht door honderden vrienden, bekenden en journalisten. Lachend lieten de sporters de hulde over zich heen komen. Handen werden geschud, wangen gekust en koffers gepakt. Het was een gigantisch feest op de doorgaans erg saaie luchthaven.

Na de bobo's en de andere sporters was het de beurt aan 'het supertrio' van deze Olympische Spelen. Gouden medaillewinnaars Pieter van den Hoogenband, Inge de Bruijn en Leontien Zijlaard-Van Moorsel werden uiteraard uitbundig bejubeld door de aanwezige fans.

Schiphol was helemaal volgelopen met familie en vrienden van de sporters. Om totale chaos te voorkomen mocht elke sporter maar twee personen uitnodigen. Mensen zonder kaartje mochten niet naar binnen. Desondanks was het gezellig druk in de aankomsthal.

In Gemert werd inwoonster Anky van Grunsven gehuldigd. Het Ridderplein was speciaal omgedoopt tot 'Bonfireplein', naar het inmiddels gepensioneerde paard van de dressuurkampioene. Ook in haar geboorteplaats Erp werd ze in de bloemetjes gezet.

In Eindhoven was het grootste feest. Daar werden natuurlijk alle zwemkampioenen van PSV gehuldigd. Pieter van den Hoogenband, Inge de Bruijn en coach Jacco Verhaeren waren het middelpunt van een feeselijke huldiging door duizenden toeschouwers.

< overzicht >

© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.
e-mail: redactie@telegraaf.nl&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">