Team Heiner gedoodverfde favoriet

Heiner-team
Team Heiner in actie

De kans is groot dat Nederland in de beroemde haven van Sydney zijn oude naam als zee-natie eer aandoet. Roy Heiner, Dirk de Ridder en Peter van Niekerk, kortweg team Heiner, zijn in Sydney de gedoodverfde favorieten voor het goud in de koningsklasse bij het zeilen, de Soling.

De Soling is de enige olympische klasse die met drie man wordt gevaren. Kenmerkend is ook het matchracen. Gewoon boot tegen boot. Dit in tegenstelling tot de andere klassen waar in groepen wordt gevaren, het zogenaamde fleetracen.

Margriet Matthijsse
Margriet Matthijsse

In de Europe-klasse hoopt Margriet Matthijsse op een gouden medaille. Haar erelijst telt al een zilveren medaille bij de Olympisch Spelen in 1996. Onlangs won Matthijsse haar derde Europese titel. Verder heeft ze twee wereldtitels op zak. In Sydney sluit de zeilster haar succesrijke loopbaan in de Europe-klasse af. Waarschijnlijk stapt ze over naar de 470.

Voor Nederland
in actie:

Carolijn Brouwer met bemanningslid Alexandra Verbeek vertegenwoordigen Nederland in de 470. Serge Kats zeilt in de Laser. In de Star zeilen Mark Neeleman en Jos Schrier. In Sydney zijn er negen verschillende zeilklassen. Nog niet genoemd de 49er, Mistral en Tornado.


Het wedstrijdprogramma


© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.
e-mail: redactie@telegraaf.nl


&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">