Torchinava plotseling kanshebber

De Utrechtse worstelaar George ĎGiaí Torchinava, geboren in GeorgiŽ, diende zich eind augustus plotseling aan als kanshebber voor een olympische medaille in de categorie tot 97 kilogram.

George Torchinava
George Torchinava zegt er helemaal klaar voor te zijn

Bij het sterk bezette vrij-stijlevenement bij het
Grand-Prixtoernooi van TsjechiŽ presteerde hij buitengewoon goed en eindigde als tweede. Alleen de wereld -en olympisch kampioen Sabejev, een tot Duitser genaturaliseerde Rus, was in de finale net iets te sterk voor hem.

"Hij heeft erg goed geworsteld en is helemaal klaar voor de Olympische Spelen. Hier in TsjechiŽ was bijna iedereen aanwezig voor een laatste test", aldus zijn trainer en bondscoŲrdinator Tofik Elfallah.

Meer over George Torchinava

In Sydney zijn er in elke gewichtsklasse 20 worstelaars die strijden om olympisch eremetaal. Er wordt onderscheid gemaakt tussen vrij worstelen en Grieks-Romeins. Voor deze laatste stijl wordt Rusland als grote kanshebber gezien.

Bij het Grieks-Romeins mogen de worstelaars alleen het bovenlichaam en de armen gebruiken om hun tegenstander tegen de grond te drukken. Bij vrij worstelen, de naam zegt het al, mag het hele lichaam worden gebruikt om aan te vallen.


Het wedstrijdprogramma


© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.
e-mail: redactie@telegraaf.nl


&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">