Dekker als troef van Knetemann

Gerrie Kneteman
Bondscoach Gerrie Knetemann

Ge´nspireerd door de drie etappe-zeges van Erik Dekker in de Tour de France kiest bondscoach Gerrie Knetemann in Sydney voor de aanval. Dat betekent dat er in zijn selectie geen plaats is voor rasprinters als Jeroen Blijlevens.

Tristan Hoffman
Tristan Hoffman

Behalve Dekker heeft Knetemann gekozen voor Tristan Hoffman, Max van Heeswijk, Koos Moerenhout en Leon van Bon. Erik Dekker is de Nederlandse troef bij de wegwedstrijd. De 30-jarige renner rijdt een fantastisch seizoen. Behalve zijn overwinningen in de Ronde van Frankrijk, won hij dit wielerseizoen ook de wielerklassieker San Sebastian en de Ronde van Nederland.

Voor Nederland
in actie:

Het wegparcours gaat over 239 kilometer en loop door de oostelijke voorsteden van Sydney. Er worden veertien rondjes gereden. De klim naar Bronte Road wordt gezien als het lastigste onderdeel van het parcours. De vrouwen rijden zeven rondjes: 120 kilometer. Bij de individuele tijdrit gaat alle Nederlandse aandacht uit naar Leontien van Moorsel. Vorig jaar en in 1998 werd zij wereldkampioen tijdrijden.

Erik Dekker
Erik Dekker

De race tegen de klok gaat over twee rondjes van in totaal 31.2 kilometer. Het parcours is voor een groot deel hetzelfde als bij de wegwedstrijd. De mannen rijden drie rondjes. Erik Dekker en Koos Moerenhout zijn geselecteerd voor de individuele tijdrit. Om de renners in Sydney een extra steuntje in de rug te geven beloont de Koninklijke Nederlandse Wielrenunie (KNWU) een gouden plak met 25.000 gulden. Zilver is goed voor 15.000 gulden, brons voor 10.000 gulden.


Het wedstrijdprogramma


© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.
e-mail: redactie@telegraaf.nl


&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">