De vrouwen gaan voor goud

Een primeurtje voor Sydney. Voor het eerst is er een olympisch waterpolotoernooi voor vrouwen. De zes teams die meedoen, spelen allemaal ťťn keer tegen elkaar. De beste vier gaan door naar de halve finales.

Jan Mensink
Bondscoach van de vrouwen Jan Mensink

De Nederlandse waterpolosters onder leiding van bondscoach Jan Mensink worden gezien als ťťn van de grote kanshebbers voor olympisch goud. Belangrijkste concurrent voor de eerste plaats is gastland Australië. De overige vier deelnemers zijn: Canada, Rusland, Kazachstan en de Verenigde Staten.

Karin Kuipers
Karin Kuipers van het
vrouwenteam waterpolo

Wereldkampioen ItaliŽ wist zich niet te plaatsen voor de Olympische Spelen. De Nederlandse waterpoloheren zijn ook van de partij in Sydney. Ze zijn ingeloot in groep B, een zware groep met Hongarije, dat een recordaantal keren olympisch kampioen was, het sterke KroatiŽ, de Verenigde Staten, JoegoslaviŽ en Griekenland.

Voor Nederland
in actie:

De landen bij de bovenste vier gaan door naar de kwartfinales. Titelverdediger Spanje speelt in groep A tegen aartsrivaal ItaliŽ, AustraliŽ, Kazachstan (waterpolokampioen van AziŽ), Rusland en Slowakije. Hongarije is zwaar favoriet voor de eindzege. Dit ondanks de afwezigheid van Tibor Benedek die is geschorst wegens gebruik van doping.© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.
e-mail: redactie@telegraaf.nl


&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">