Bonfrère; toch een Nederlands tintje

Voetbal is de eerste sport die wordt beoefend tijdens deze Olympische Spelen. Sterker nog: de eerste wedstrijden worden al gespeeld voor de officiŽle openingsceremonie. Dat is gedaan omdat de officiŽle twee weken te kort zijn om alle wedstrijden af te werken.

Behalve in Sydney wordt er ook gevoetbald in Adelaide, Brisbane, Canberra en Melbourne. Bij de mannen zijn er vier groepen van elk vier teams. De beste twee van elke groep gaan verder. De vrouwencompetitie bestaat uit twee groepen met eveneens vier landen. Hiervan gaan de twee eersten door naar de halve finales.

Jo Bonfrère
Jo BonfrŤre tijdens een gezamelijke maaltijd met zijn team

Nederland is er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor het olympische voetbaltoernooi. Toch is het een Nederlander die een belangrijke stempel op het toernooi kan drukken. Jo BonfrŤre is bondscoach van het Nigeriaanse voetbalelftal dat in Sydney de olympische voetbaltitel moet verdedigen.

Mia Hamm en Kristine Lilly
Speelsters Mia Hamm (L) en Kristine Lilly van het Amerikaanse team

Hij is niet onder de indruk van het niveau van zijn eigen ploeg. "Dit team is het niet waard naar Sydney te gaan", zo zei hij twee dagen nadat Nigeria zich had geplaatst. Desondanks geldt de ploeg als titelkandidaat, evenals Spanje, Duitsland, BraziliŽ en ArgentiniŽ.

Bij de vrouwen maakt regerend olympisch kampioen de Verenigde Staten kans op de eindzege. Wereldkampioen Noorwegen en China worden ook gezien als medaillekandidaat.© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.
e-mail: redactie@telegraaf.nl


&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">