Debuut voor trampolinespringen

Er wordt in Sydney een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het turnen. Voor het eerst maakt het trampolinespringen deel uit van het olympisch turnprogramma. Dat was voor een aantal trampolinespringers die er eigenlijk al een punt achter hadden gezet reden om toch weer te gaan trainen.

Alan Villafuerte
Alan Villafuerte doet nog een schietgebedje

Dat geldt bijvoorbeeld voor de huidige Russische wereldkampioen Alexandre Moskalenko. Die klom weer op de trampoline nadat hij had gehoord dat zijn sport een olympische status had gekregen. Hij geldt in Sydney als één van de kanshebbers op goud.

Alan Villafuerte
Alan Villafuerte is in topvorm voor Sydney

Bij de vrouwen is Irina Karavaeva de grote ster. Ze is tweevoudig wereldkampioen. In Sydney wordt alleen individueel gesprongen. Er is geen synchroonwedstrijd.

Meer over Alan Villafuerta

Twaalf landen hebben zich gekwalificeerd voor het trampolinetoernooi waaronder Nederland. De in El Salvador geboren Nederlander Alan Villafuerte mag een sprong doen naar een plek op het erepodium. Bij de laatste wereldkampioenschappen in Zuid-Afrika eindigde de 23-jarige student lichamelijke opvoeding op de achtste plaats.


Het wedstrijdprogramma


© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.
e-mail: redactie@telegraaf.nl


&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">