Grote namen aanwezig bij tennis

Steffi Graf en andré Agassi
Steffi Graf en André Agassi; allebei olympisch kampioen en inmiddels een stel

Tennis werd in 1988 in Seoul een olympische sport en een Duitse superster wist meteen geschiedenis te schrijven. Nadat ze eerder dat seizoen alle vier Grand Slamtoernooien op haar naam had geschreven, pakte Steffi Graf ook nog eens olympisch goud in het vrouwenenkelspel. Een ongekende zegereeks die de naam Golden Slam heeft gekregen.

Graf is inmiddels gestopt met tennissen, maar in Sydney worden tal van andere tenniscoryfeeën verwacht. De Australiërs Mark Philippoussis en Pat Rafter zijn er in ieder geval. Zij zullen voor eigen publiek alles willen geven.

André Agassi, partner van Steffi Graf, had aangekondigd ook te komen om zijn olympische titel in het enkelspel te verdedigen. Anderhalve week voor het begin van de Spelen besloot hij toch niet te gaan. Agassi wil aandacht besteden aan zijn familie nu zowel zijn moeder als zus ernstig ziek zijn.

Voor Nederland
in actie:
Kristie Boogert
Kristie Boogert aan het werk tijdens de US Open

Nederlands tennisser nummer één Richard Krajicek is er in Sydney niet bij. In Sydney is ook de fine de la fleur van het damestennis aanwezig. De Amerikaanse Lindsay Davenport zal haar olympische titel verdedigen. Wimbledon-winnares Venus Williams is er samen met haar zusje Serena. De Zwitserse Martina Hingis zal niet deelnemen. De 19-jarige nummer één van de wereldranglijst vindt dat het toernooi in Australië te veel belasting met zich meebrengt.

Nederland telt wat meer deelnemers dan bij de heren. In het enkelspel spelen Amanda Hopmans, Miriam Oremans en Kristie Boogert. Die laatste twee vormen een duo in het dubbelspel.


Het wedstrijdprogramma
© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.
e-mail: redactie@telegraaf.nl


&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">