Heister en Keen schieten tekort

Voor Nederland
in actie:

De twee vaandeldragers van het Nederlandse tafeltennis, Danny Heister en Trinko Keen, kunnen weer naar huis. Beide spelers verloren hun eerste partij in het hoofdtoernooi van het enkelspel. De 28-jarige Heister ging in het State Sports Centre onderuit tegen de Oostenrijker Werner Schlager. Er waren vijf games voor nodig. Trinko Keen was niet opgewassen tegen de als derde geplaatste Chinese titelverdediger Liu Guoliang: 14-21 20-22 19-21.

Keen en  Heister
Keen serveert in de partij tegen Baboor en Subramanyan uit India

In het dubbelspel kwamen Heister/Keen ook niet verder dan de eerste ronde. Het koppel verloor met 20-22 14-21 17-21 van Karl Jindrak en Werner Schlager uit Oostenrijk. In de eerste game stonden de Nederlanders lange tijd voor. Op 20-21 pakten de Oostenrijkers met een netbal de game. "Een hele dikke zwijn", aldus Heister. "We kunnen echt beter, maar zij hebben ons ook niet goed laten spelen. Dat is hun verdienste."

China domineert het tafeltennis sinds de sport in 1988 werd opgenomen in het olympisch programma. De Chinezen wonnen tot nu toe negen keer goud, de rest van de wereld drie keer. Nogal wat sterke Europese enkelspelers zijn in Sydney aanwezig om de Chinese tafeltennissers van nog meer goud af te houden.

Trinko Keen
Voor Trinko Keen zijn de Spelen afgelopen nadat hij de partij van de Chinees Liu verloor

De nummer één van de wereld Vladimir Samsonov is er bij, evenals de twee sterke Zweden Jörgern Persson en olympisch kampioen van 1992 Jan-Ove Waldner. Bij het vrouwenenkelspel doen drie Chinese tafeltennissters mee die alle drie bij de beste vier van de wereld horen.

De regerend wereldkampioene Wang Tan maakt de meeste kans op een gouden plak. Chen Jing uit Taiwan is ook van de partij. Bij de Spelen van 1988 in Seoul kwam ze nog uit voor China. Toen pakte ze het goud in het enkelspel.


Het wedstrijdprogramma


© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.
e-mail: redactie@telegraaf.nl


&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">