Brentjes hoopt op herhaling

Bart Brentjes
Bart Brentjes moet zijn titel nu gaan verdedigen

Mountainbiken maakte zijn olympisch debuut tijdens de Spelen van vier jaren geleden. Het goud ging toen prompt naar de Nederlander Bart Brentjes. Hij reed bijna de gehele wedstrijd alleen aan kop en arriveerde met ruime voorsprong aan de finish.

In Sydney verschijnt Brentjes ook weer aan de start. De voortekenen voor een nieuwe olympische plak zijn gunstig. Na goud op het NK en brons op het WK, pakte Brentjes in augustus bij het EK in Rhenen het zilver.

Corine Dorland
Corine Dorland

De oranje mountainbikeploeg bestaat verder uit Bas van Dooren en Patrick Tolhoek. Bij de vrouwen doet één Nederlandse mee: Corine Dorland. De andere Nederlandse mountainbikecoryfee, Elsbeth Vink, gaat mee als reserve. Aan het begin van het wielerseizoen, toen de startbewijzen voor de Spelen werden verdeeld, haalde ze haar topniveau niet en verloor ze de kwalificatiewedstrijd van Dorland.

Het is nog niet duidelijk welk parcours de renners in Sydney precies moeten afleggen. Pas de nacht voor de wedstrijd beslissen officials hoe de route eruit zal zien. Daarbij wordt gekeken naar de weersverwachting voor de wedstrijddag.

Voor Nederland
in actie:

De mannen moeten in ieder geval 40 tot 50 kilometer fietsen. Daarbij is het streven dat de snelste binnen twee uur en een kwartier finisht. Bij de vrouwen ligt de afstand ergens tussen de 30 en 40 kilometer. De eerste wielrenster moet na twee uur rijden de eindstreep halen.


Het wedstrijdprogramma


© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.
e-mail: redactie@telegraaf.nl


&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">