En nu die titel verdedigen

Voor Nederland
in actie:

De Nederlandse hockeyheren zijn naar AustraliŽ afgereisd om het olympisch goud te verdedigen dat ze vier jaar geleden in Atlanta veroverden. In de eindstrijd tegen Spanje zetten de hockeyers toen een 1-0 achterstand om in een 3-1 overwinning.

Maurits Hendriks
Bondscoach Hendriks

Tom van 't Hek
Bondscoach Van 't Hek

Bondscoach Maurits Hendriks is tevreden over de loting voor Sydney. Pakistan en Duitsland zijn de zwaarste groepstegenstanders van de Nederlandse hockeyheren. De andere opponenten in de voorronde zijn: Canada, Groot-BrittanniŽ en MaleisiŽ.

Ageeth boomgaardt
Ageeth Boomgaardt balanceert de bal tijdens de wedstrijd tegen Nieuw Zeeland

Groot voordeel is dat de titelverdediger in Sydney in eerste instantie de sterke Australische hockeyers ontloopt. Volgens Hendriks liggen Duitsland en Pakistan, ook sterke hockeylanden, zijn team beter dan AustraliŽ of Spanje. Het halen van de kruisfinales moet normaal gesproken geen probleem zijn.

De Nederlandse hockeyvrouwen, met als bondscoach Tom van 't Hek, zijn ingedeeld met China, Duitsland, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Olympisch kampioen AustraliŽ zit in de andere groep met ArgentiniŽ, Groot-BrittanniŽ, Zuid-Korea en Spanje.

De eerste drie van elke groep plaatsen zich voor de finaleronde van zes landen, waarvan de bovenste twee de olympische finale spelen. Het vrouwenhockey-team won tijdens de vorige Spelen in 1996 de bronzen plak.© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.
e-mail: redactie@telegraaf.nl


&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">