Nederland rekent op Anky

Voor Nederland
in actie:

Nederland rekent stiekem op twee medailles in de dressuur. Individueel met Anky van Grunsven die vier jaar geleden in Atlanta zilver haalde met haar paard Bonfire. Het worden voor haar de vierde achtereenvolgende Olympische Spelen.

Ankie van Grunsven
Anky van Grunsven neemt afscheid van haar Gestion Bonfire voor de vlucht naar Sydney

Ook het Nederlandse dressuurteam hoopt op een medaille. Nederland eindigde zowel in 1992 en 1996 als tweede in de landenwedstrijd. Het team bestaat uit Anky van Grunsven (met het paard Gestion Bonfire), Arjen Teeuwissen (Gestion Goliath T), Coby van Baalen (Olympic Ferro) en Ellen Bontje (Gestion Silvano N).

Arjen Teeuwissen
Arjen Teeuwissen tijdens het EK Dressuur

Bontje was er tijdens de Olympische Spelen in Seoul en Barcelona ook al bij. Teeuwissen en Van Baalen hebben nooit eerder een olympische dressuurwedstrijd gereden.

De grootste concurrent voor de Nederlandse ruiters in Sydney is Duitsland. De Duitsers hebben de afgelopen vier Olympische Spelen een fraaie prestatie neergezet door steeds het individuele en het landenklassement te winnen.

De dressuur bestaat uit drie rondes. In de eerste twee moeten de ruiters een verplicht programma afwerken. De laatste ronde bestaat uit een vrije oefening met eigen choreografie en uitgevoerd op muziek.


Het wedstrijdprogramma


© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.
e-mail: redactie@telegraaf.nl


&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">