Zusjes Kadijk mogen alweer naar huis

De zusjes Debora en Rebekka Kadijk vertegenwoordigden Nederland als enige bij het beachvolleybal, een jonge sport die pas vier jaar geleden debuteerde als officiŽle sport op de Olympische Spelen. Van tevoren was al bekend dat ze in Sydney geen reŽle medaillekansen hadden. Dat de Spelen voor Debora en Rebekka al na twee wedstrijden waren afgelopen, was voor henzelf een zware teleurstelling. Zowel de Tsjechische als Bulgaarse beachvolleybalsters bleken voor de zusjes Kadijk te sterk.

Voor Nederland
in actie:

 

Zusjes Kadijk
De zusjes Kadijk in actie tegen Tsjechië

Het had niet veel gescheeld of de zussen waren helemaal niet naar Sydney afgereisd. Debora, die tien jaar ouder is dan haar 21-jarige zusje, kampt al lange tijd met een heupblessure. Ze houdt zich elke wedstrijd op de been met een pijnstillende injectie. De zusjes zijn duidelijk een maatje te groot voor Nederland. Bij het Nederlands kampioenschap dat onlangs in Scheveningen werd gehouden, vernederden ze hun tegenstanders. Voor de vierde achtereenvolgende keer wonnen ze de Nederlandse titel.

Debora en Rebekka Kadijk na het verlies tegen de Bulgaren

Internationaal pikken ze ook af en toe een graantje mee. Bij het EK in Bilbao behaalden ze een derde plaats, maar een goede klassering in Sydney zat er helaas niet in.

Het beachvolleybal wordt momenteel beheerst door de Brazilianen, gewend als ze zijn om te sporten op het hete strand. Op de Spelen van Atlanta pakten de Braziliaanse beachvolleybalsters goud en zilver en een Braziliaans vrouwenteam is wereldkampioen. Ook bij de mannen zijn de Brazilianen wereldkampioen.


Het wedstrijdprogramma


© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.
e-mail: redactie@telegraaf.nl


&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">