Kansloze nederlaag Mia Audina

Voor Nederland
in actie:

De Nederlandse troef in het olympisch badmintontoernooi Mia Audina ligt eruit. De voormalig Indonesische, winnares van het zilver in Atlanta vier jaar geleden, verloor kansloos in de kwartfinales van de Deense wereld- en Europees kampioene Camilla Martin.

Mia Audina
Mia Audina keert met lege handen terug naar Nederland

Audina ging naar Sydney voor goud. Na haar overtuigende zeges in de eerste twee wedstrijden kreeg ze vertrouwen dat haar doel haalbaar was, maar tegen Martin kwam ze geen moment in de wedstrijd. De cijfers spreken voor zich: 11-2 en 11-1. Behalve Mia Audina kende het damesenkelspel nog een Nederlandse vertegenwoordigster: Judith Meulendijks. Zij werd in de tweede ronde uitgeschakeld.

Lotte Jonathans en Nicole van Hooren zijn nu de enige overgebleven Nederlanders in het toernooi. Ze bereikten de kwartfinales na winst op de Duitsers Nicole Grether en Karen Stechman. Het herendubbel, bestaande uit Quinten van Dalm en Dennis Lens, kwam niet verder dan de eerste ronde. In het gemengddubbel speelden Erica van den Heuvel en Chris Bruil met elkaar. Zij bleven steken in de kwartfinales.

Jonathans
Jonathans en Van Hooren in actie

Badminton is vooral populair in de Aziatische landen. In 1996 wonnen badmintonspelers uit Azi 14 van de 15 medailles. De enige andere medaille ging naar de Deen Poul-Erik Hoyer-Larsen. Hij verbaasde toen de badmintonwereld door het mannen-enkelspel te winnen.

Inmiddels is Denemarken ook een grootmacht in het badminton. De Deen Peter Gade Christensen stond in augustus nummer n op de wereldranglijst.


Het wedstrijdprogramma


© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.
e-mail: redactie@telegraaf.nl


&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">