Telegraafreportage gaf doorslag

Indonesië weer in de lift

Van een onzer verslaggevers

AMSTERDAM - Het gaat weer beter met het toerisme naar Indonesië. Mede na publicatie vorige week in deze Reiskrant besloten velen alsnog een reis naar de Gordel van Smaragd te boeken. De archipel, die na de opstand van afgelopen mei, er toeristenloos bij lag, kan zich weer heugen op ruime belangstelling. De vliegtuigen naar Indonesië zitten tot eind van de zomer opnieuw vol.

Indonesië weer terug in de picture. Land van rijst, bomen, kinderen en cultuur.

"Het is bijna onvoorstelbaar maar ik moet soms alweer 'nee' verkopen", zegt Rob Foss, directeur van Smaragd Reizen uit Enkhuizen. "Het is fantastisch om te zien dat veel Nederlandse toeristen Indonesië weer in hun hart hebben gesloten en profiteren van de goedkope roepia. Want het land kan niet zonder toerisme, wil het de economische crisis overleven."

Ook de minister van Toerisme in Indonesië, Marzuki Usman, doet er alles aan om zijn land weer populair te maken onder vakantiegangers. Hij heeft besloten dat toeristen deze maand één dag gratis verblijf krijgen. Zij hoeven op 'Happy Day' niet te betalen voor hun hotel, eten en vervoer naar bezienswaardigheden. De datum van deze gratis dag, zo liet de minister weten, zal pas kort van tevoren worden bekendgemaakt.

Publicatiedatum = 4 juli 1998

vlag Indonesie