" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALT=""> Dit verhaal is ingezonden door Bas en Sandra van Soest. (basandra@worldonle.nl)


Riviera dei fiori, waanzinnig!

Hallo dames en heren, Graag wil ik een stukje schrijven over onze fantastische vakantie in Italië in juli / augustus van dit jaar. Dit jaar hadden mijn vriendin Sandra en ik een reis geboekt richting Noord-Italië, de Bloemenriviéra. We besloten hiernaartoe te gaan naar aanleiding van zeer veel goede berichten over deze zeer mooie streek, Diano Marino heette het romantische plaatsje. Nou, niets bleek minder waar te zijn. Als je onze vakantie moet omschrijven in één woord?? WAANZINNIG!

Ik heb nog nooit zoveel genoten van een zon- c.q. doevakantie. Wij hadden een knus hotelletje geboekt, circa 3 km. van de kust af. Het hotel was in 1 woord gewoon "af", fantastisch. We besloten de vakantie zo in te richten dat we elke 2e dag iets gingen ondernemen, de rest van de vakantie werd ingevuld met zon, zee en strand. De ondernomen aktiviteiten: - Dagje Genua, incl. bezoek aan het grootste aquarium van Europa, zeker aan te bevelen; - Dagje Monte Carlo, met bezoek aan alles wat dit superstadstaatje allemaal te bieden heeft. We kwamen zelfs Prins Rainier en Prins Albert tegen in de buurt van het paleis, een unieke ervaring! - Avondje Monte Carlo, waar we het mooiste vuurwerk ooit zagen. Dit hield verband met het 700-jarig (!) bestaan van de Grimaldi's. Echt waar, de hele haven werd door het vuurwerk 45 minuten lang verlicht door het mooiste vuurwerk aller tijden, terwijl een gigantische menigte zich stond te vergapen.

Uiteraard zijn we ook naar het beroemde casino van Monaco geweest, waar de rijken der aarde zich op hun paasbest kleden en hun geld lustig verkwisten. Ook wij hebben een gokje gewaagd, maar we zijn helaas niet echt "lucky" geweest. - Dag langs de kust van de Bloemenriviéra. Dit was misschien wel de mooiste dag van de hele vakantie, ook al waren we nog helemaal ondersteboven van Monte Carlo. We reden via provinciale weggetjes door elk dorp en stadje en elke keer genoten we van het uitzicht op de Middellandse Zee rechts van ons en het gebergte links van ons. Man, wat een streek! Daartussen lagen de idyllische dorpjes vredig in de zon te baden. Overal waar je kwam kon je lekker op terrasjes zitten en daar maakten wij ook regelmatig gebruik van. Echt relaxen!! - Dagje "Aquafun". Heerlijk de hele dag plonsen, kletteren, glijden, zwemmen in het water van een supergezellig waterpark, niet te vergelijken met parken in Nederland!

Daarnaast gingen we praktisch elke avond lekker uit eten, waarbij we na enkele dagen een knus restaurantje vonden dat de lekkerste Italiaanse gerechten klaarmaakt. Toen we de tweede dag terugkwamen herkende de eigenaar ons reeds en begroette ons hartelijk. Het waren trouwens bijna overal alleen maar hartelijke mensen daar in die streek, maar de mensen van dit restaurant waren echt vriendelijk! De naam? Ristorante il Diavola in Diano Marina, zeer aanbevelenswaardig! Als afsluiting van de dag liepen Sandra en ik over de promenade waar elke avond wat te doen was, zoals optredens van straatartiesten, marktkooplieden, carroussels voor de kleintjes, etc. Daarna lekker naar het hotel terug voor een volgende schitterende nacht en daaropvolgende dag!! Nou, heb ik teveel verteld?? WAANZINNIG!