" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALT=""> Dit verhaal is ingezonden door Barbara Visscher.
(barbarav@xs4all.nl)


Paradijselijke Malediven

Afgelopen juni zijn we naar de Malediven afgereisd om precies te zijn naar het eiland Velasaru, het noordelijkste eiland op het Zuid-Male atol. De reden waarom we in eerste instantie voor dit bounty eiland kozen, is gelegen in het feit dat je rond deze eilanden perfect kan snorkelen en duiken.

Na 14 uur onderweg te zijn geweest (tussenstop in Colombo en Muscat) kwamen we aan op de luchthaven (nou ja luchthaven, 1700 m asfalt gelijk aan de zee) en werden we opgehaald door een luxe motorboot/jacht. Na 45 min. varen, werden we afgezet op een eiland met afmeting van 350x150 m., en dat was dan nog een van de grootste eilanden van dit atol. Maar, de brochure had niets te veel gezegd: hagelwitte stranden, azuurblauw water waar je tot zeker 30 m diepte tot op de bodem kon kijken, een zeer luxe hotel (Laguna Beach voor geinteresseerden) en ontzettend vriendelijke mensen.

Een welkomstcocktail werd ons overhandigd tijdens onze inschrijving en meteen werden onze bange vermoedens ontkracht: er werd wel degelijk alcohol geschonken! (in eerste instantie dachten wij van niet, omdat de godsdienst op de Malediven die van de Islam is.) Maar voor toeristen maakten ze graag een uitzondering... wat gezien de prijzen niet verwonderlijk was. Een indicatie: US$ 6 voor een biertje, US$ 45 voor een fles (middelmatige) rode wijn, US$ 10 voor een hamburger. Maar goed, die mensen leven van het toerisme...

Nadat we ons ingeschreven hadden, werden we naar onze kamer gebracht. Deze kamer bleek een huisje te zijn, voorzien van alle luxe. Nadat we uitgepakt waren, zijn we direct gaan snorkelen. Ons enthousiasme werd beloond: de meest fantastische vissoorten vergezelden ons onder het wateroppervlakte. Het was dus werkelijk waar: we waren in het paradijs terecht gekomen.

Na een aantal dagen hebben we ons gemeld bij de duikschool om ons op te geven voor de duikcursus PADI I. Dat werd dus een behoorlijke tegenvaller: er gold een minimaal aantal deelnemers en doordat wij niet in het hoogseizoen zaten, kwamen we niet aan dat aantal. Bovendien werden, door datzelfde laagseizoen, de prijzen in de folder onder onze neus veranderd: bijna 50% duurder! Van de duikcursus hebben wij toen afgezien, maar hebben onze snorkels dubbel en dwars terugverdiend! Twee weken lang hebben wij doorgebracht met zon, zee, cocktails, entertainment en af en toe een regenbui (we zaten tenslotte in het regenseizoen).

Achteraf zou ik zeggen dat de Malediven een perfecte vakantiebestemming is voor de duiker c.q. snorkelaar, maar twee weken is te lang. Bovendien raden we aan om in Nederland het duikbrevet te halen, zodat je niet voor verrassingen kan komen te staan zoals wij dat hadden. Voor ons zit het er helaas op deze zomer, maar we wensen iedereen een prettige reis, waar die ook naar toe mag gaan.