" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALT=""> Dit verhaal is ingezonden door Frits Nieuwerf. (fw.nieuwerf@pi.net)


Vakantie 1991

In augustus 1991 ben ik met drie vrienden naar Amerika geweest. Het was onze bedoeling om de hele oostkust in een tijdsbestek van vier weken af te reizen. We zouden beginnen in New York en eindigen in Miami. Na een lange vliegreis hadden we een goede dag nodig om bij te komen.

Inmiddels hadden we onze gereserveerde auto van het vliegveld opgehaald. In drie dagen tijd hadden we New York (42snd street,Broadway,etc) wel gezien. En reisden af naar Baltimore ook hier zijn we een paar dagen gebleven. Via Washington,Norfolk,Charleston an Jacksonville kwamen we in Palm Beach inmiddels waren er twee weken verstreken. Terwijl we een paar dagen in Palm Beach waren hebben we van de gelegenheid gebruikt gemaakt om de Everglades te bezichtigen. Een groot moeras met een hoop krokodillen natuurlijk was het bezichtigen allemaal onder begeleiding.

Na een korte stop in Ft Lauderdale (een mooie boulevard overigens) kwamen we aan in Miami wat onze eindbestemming zou wezen. Na het bijwonen van een American Football Game van de Miami Diolphins tegen de Saints, besloten we in de laatste week nog even op en neer te gaan naar Key West. Een prachtige en een gezellige stad met als hoogtepunt een avondje uit in het Cafe Sloppy Joeys. Een schitterende liveband met een beetje mix van rock en country speelde de sterren van de hemel. En dan nog even wat bestellen nee geen gewoon biertje maar doe maar een Sloppy.

Een Sloppy was een gekleurd drankje in een reageerbuisje wat met een goede teug naar binnen gewerkt moest worden. En ja je zou bijna zeggen net zo lekker als een echte Hollands biertje. Na een schitterende avond zijn we de volgende dag weer terug gegaan naar Miami waar een dag later onze vliegtuig richting Amsterdam zou vliegen. Met veel plezier kijk ik terug op deze vakantie.

TIP: Key West en ga even dan langs het Cafe Sloppy Joeys!!!!!!!