Valentijnsdag
2 0 0 0









&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Recepten: menu 1

Borstplaat
Benodigdheden
  • 500 gram poedersuiker
  • 100 gram slagroom

    Bereiding:
    De slagroom en de poedersuiker door elkaar mixen. Verwarm de massa goed, maar zorg ervoor dat het niet kookt. Giet de hete massa in klaarliggende vormen. Laat het afkoelen en haal het er uit.

    Gevulde Kipfilet
    Benodigdheden
  • 2 kipfilets
  • 75 gram Kernhemmer Kaas
  • teentje knoflook
  • klein preitje
  • 2 plakken Parmaham
  • peper en zout

    Bereiding:
    Snij de kipfilets open. Snij de kaas in kleine blokjes. Bak de prei en de knoflook totdat deze zacht is. Meng dit met de kaas en voeg peper en zout toe. Vul de filets met dit mengsel en vouw ze dicht. Bevstig dit met cocktailprikkers. Doe wat peper en zout over de kipfilets. Wikkel de parmaham om de filets heen en doe er een beetje boter overheen. Bak ze 30 minuten in een voorverwamde oven op 200 graden.

    Jolige Yoghurt
    Benodigdheden

  • 400 milliliter yoghurt
  • scheut siroop
  • 2 eetlepel chocoladehagel
  • 2 eetlepel vruchtenhagel
  • 2 bakjes
  • 2 lepels
  • 2 schijven ananas
  • 2 mango's

    Bereiding:
    Verdeel de yoghurt over twee bakjes. Doe daar een scheutje siroop bij. Verdeel ook de chocoladehagel en de vruchtenhagel over beide bakjes. Snijd de ananas en de mango's in kleine stukjes, verdeel het over twee bakjes en roer het door de yoghurt.

  • © 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
    e-mail: redactie@telegraaf.nl