&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">
|
|
Kalkoen
met bleekselderij, appel en walnootvulling |
Voorbereiden: Pel en snipper de uien. Smelt de boter in een kleine koekenpan en laat het smelten. Bak hierin de uien zachtjes glazig. Neem de pan van het vuur en voeg de broodkruimels toe. Intussen de bleekselderij schoonmaken en in stukjes snijden. Schil de appels, snij ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snij het vruchtvlees in stukjes. De bleekselderij, de appels, de walnoten, de peterselie, de marjolein, de tijm wat peper en zout en de slagroom door het uimengsel mengen. |
||
2
uien
50 boter of margarine 200 g wittebrood-kruimels 1 struikje bleekselderij 2 zure appels 100 g gepelde walnoten 1 eetlepel gehakte peterselie 1/2 theelepel gedroogde marjolein 1/2 theelepel gedroogde tijmpeper, zout 3 eetlepels slagroom 1 kalkoen van ca. 2 1/2 kg 150 g boter of margarine 1/2 l kippenbouillon 2 eetlepels aardappelmeel |
Spoel de kalkoen onder de koude kraan af en dep ze van binnen en van buiten
goed droog. De kalkoen met het mengsel vullen en met een katoenen draad
dichtnaaien. Bind de poten bij elkaar. Hoofdgerecht voor
6 personen |