&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

 

 

Warme salade met kalkoenfilet,
oesterzwammen en lychees
 

Voorbereiden:
De verschillende soorten sla schoonmaken en drogen. De sinaasappel goed dik schillen, de partjes met een scherp mesje tussen de vliezen uitsnijden.

50 g veldsla
100 g krulandijvie
100 g rode sla
1 sinaasappel
8 lychees
(evt. uit blik)
40 g ontbijtspek (stukje)
2 sneetjes wittebrood
4 Kalkoenfilets
à 75 g
peper, zout
75 g boter of margarine
4 eetlepels olie
4 - 8 oesterzwammen
1 fijngehakt sjalotje
1 fijngehakt teentje knoflook
3-4 eetlepels
notendressing
---------
Notendressing:
1 dl walnotenolie
1 dl olijfolie
1 theelepel Dijon mosterd
1 fijngehakt sjalotje
1 fijngehakt teentje knoflook
sap van citroen
3 eetlepels witte wijn of frambozenazijn
1 laurierblad
1 takje of mespunt dragon
snufje suiker
peper, zout

 

Bewaar de partjes in een kom. De lychees pellen en ontpitten. Het spek in kleine stukjes snijden. Korstjes van het witte brood halen en in blokjes snijden.

Bereiden: Dep de kalkoenfilets droog en bestrooi ze met peper en zout. Verhit in een koekenpan 50 g boter en schroei op hoog vuur de filets aan beide kanten dicht en bak ze bruin. Laat de filets op laag vuur nog 8 minuten gaar bakken. In een tweede koekenpan de spekjes knapperig bakken. Voeg de blokjes brood toe en bak ze bruin (=croûtons). Schep de spekjes en croûtons op een stukje keukenpapier. De rest van de boter in de pan doen en hierin het sjalotje en de knoflook 1-2 minuten fruiten. De oesterzwammen schoonmaken en in de koekenpan doen. Het vuur hoog zetten en alles 1 minuut bakken en goed omscheppen. De inhoud van de koekenpan in een kom doen, goed warmhouden. De notendressing in de koekenpan doen en warm maken. De filets in smalle repen snijden. De slasoorten door de dressing halen en over 4 borden verdelen. De repen kalkoen decoratief in een waaier of krans op de sla leggen. Leg de oesterzwammen in het midden van het bord. De spekjes en de croûtons over de salade strooien. De salade met de partjes sinaasappel en de lychees garneren. Direct serveren.

Notendressing:
Laat de dressing een dag 'in trekken'. Dat is het lekkerst.Hij blijft enige dagen goed. De walnotenolie kan vervangen worden door 1 dl maïsolie en enkele fijngewreven walnoten.

Bereiden: klop alle ingrediënten goed door elkaar. Zeef de dressing nadat hij 24 uur heeft gestaan. De gezeefde dressing in een afgesloten pot of fles bewaren. Schudden voor gebruik.