voorgerecht
Mousse
van Ganzelever
(Mousse de Foie Gras)
Ingrediënten:
300 gram gepocheerde ganzelever
25 gram boter
4 dl gevogeltebouillon
3 blaadjes gelatine
25 gr bloem
1 dl slagroom
bereiding:
Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Laat
het even sudderen, voeg zout en peper toe en geef er 2 dl
kippebouillon bij. Breng de compositie aan de kook en laat
zachtjes, gedurende 45 minuten koken. Breng de rest van
de kippebouillon aan de kook. Week de blaadjes gelatine
in wat water en voeg ze bij de hete bouillon. Als ze opgelost
zijn laten we ze afkoelen. Passeer de ganzelever door de
zeef. Zet een vorm goed koud en chemiseer ze met een laagje
gelei, gebruik hiervoor 1 dl gelei. Zet weer koud weg. Doe
de puree van ganzelever in een kom, voeg er een dl gelei
bij en twee dl saus. Zet deze vorm op ijs en werk langzaam
alles goed door elkaar, zodat er een homogeen mengsel ontstaat.
Klop de slagroom stijf en meng die door het overige mengsel.
Vul de vorm waarin de geleirand is aangebracht met het mengsel
en laat het in de koelkast opstijven. Serveer er geroosterd
brood met boter bij.