Nagerecht
Bevroren
Mousse met Hazelnoten
(Mousse Glacée aux Noisettes)
Ingrediënten:
200 gram gepelde hazelnoten
4 eidooiers
4 eiwitten
2 liter melk
2 eetlepels aardappelmeel
175 gram poedersuiker
bereiding:
Laat de hazelnoten in een oven van 180 graden C. grilleren
totdat ze mooi bruin zijn. Haal ze dan uit de oven en hak
ze fijn. Doe de melk in een pan. Verwarm ze op het vuur
en zodra ze lauw is voeg dan de hazelnoten toe, breng het
aan de kook en laat zachtjes 6 minuten borrelen. Voeg ondertussen
100 gram poedersuiker bij de eidooiers en klop totdat de
massa licht van kleur en schuimig wordt. Werk er dan het
aardappelmeel door. Geef er de hazelnootmelk langzaam onder
goed roeren bij. Doe de crème in een pan en verwarm hem
zacht onder roeren totdat de crème dikker wordt. Haal dan
onmiddellijk de pan van het vuur en laat de crème onder
af en toe roeren geheel afkoelen. Klop de eiwitten met de
rest van de suiker stijf en spatel deze voorzichtig onder
de crème. Doe de crème in de serveerschaal en zet hem 12
uur in de koelkast.