&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [advertentie]
De Telegraaf-iNieuwsLinkSportLinkDFTTelegraafNet

Nagerecht

Bevroren Mousse met Hazelnoten
(Mousse Glacée aux Noisettes)

Ingrediënten:
200 gram gepelde hazelnoten
4 eidooiers
4 eiwitten
2 liter melk
2 eetlepels aardappelmeel
175 gram poedersuiker

bereiding:
Laat de hazelnoten in een oven van 180 graden C. grilleren totdat ze mooi bruin zijn. Haal ze dan uit de oven en hak ze fijn. Doe de melk in een pan. Verwarm ze op het vuur en zodra ze lauw is voeg dan de hazelnoten toe, breng het aan de kook en laat zachtjes 6 minuten borrelen. Voeg ondertussen 100 gram poedersuiker bij de eidooiers en klop totdat de massa licht van kleur en schuimig wordt. Werk er dan het aardappelmeel door. Geef er de hazelnootmelk langzaam onder goed roeren bij. Doe de crème in een pan en verwarm hem zacht onder roeren totdat de crème dikker wordt. Haal dan onmiddellijk de pan van het vuur en laat de crème onder af en toe roeren geheel afkoelen. Klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf en spatel deze voorzichtig onder de crème. Doe de crème in de serveerschaal en zet hem 12 uur in de koelkast.

© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl