&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [advertentie]
De Telegraaf-iNieuwsLinkSportLinkDFTTelegraafNet

Nagerecht

Bavarois met Caramel en Praline
(Bavarois au Caramel et au Pralin)

Ingrediënten:
100 gram suiker
2 eidooiers
2 dl melk
5 gram gelatine
40 gram praline
2 dl slagroom

bereiding:
Wanneer men de praline zelf maakt neemt men gelijke gewichten aan suiker en gehakte amandelen. Men smelt de suiker in een pannetje en roert totdat hij caramelkleurig wordt. Roer er dan de gehakte amandelen door en giet het mengsel uit op een licht beboterde marmeren plaat. Als het afgekoeld is kan men het met een deegroller fijn malen. Smelt de 100 gram suiker op dezelfde wijze tot caramel. Geef er dan een beetje kokend water bij en roer totdat hij glad en zalfachtig is. Klop in een pan de eidooiers en voeg er langzaam onder kloppen de caramel bij. Breng de melk aan de kook, los er de gelatine in op en giet deze al roerende langzaam bij het mengsel. passeer het mengsel en zet het op zacht vuur. Verwarm het tot het crème wordt. Laat de crème onder af en toe roeren afkoelen. Werk de de praline door. Klop de slagroom bijna stijf en als de crème gaat geleren werken we er de slagroom voorzichtig door. Schenk het mengsel in een bavarois vorm en laat de bavarois in de koelkast opstijven. Om de bavarois te storten houden we de vorm even in heet water en storten hem dan op de dienschaal.

© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl