&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Ontwikkeling informatietechnologie

Het concern ontwikkelt zich in hoog tempo tot een leverancier van informatie in brede zin. Deze informatie wordt via tal van media aan de consument aangeboden. Landelijke en regionale dagbladen, publiekstijdschriften, maar ook huis-aan-huisbladen vervullen alle een eigen rol in deze informatievoorziening.
Ontwikkelingen op het gebied van de elektronische media en de mate van acceptatie daarvan door de consument (inmiddels zijn 4,7 miljoen Nederlanders actief op internet) hebben ons doen besluiten een majeure inspanning te plegen om onze leidende positie als informatieleverancier, zoals wij die binnen de gedrukte media hebben, ook via de elektronische media uit te bouwen.

De gevestigde positie en de merknamen van dagbladen en tijdschriften die wij uitgeven, bieden ons een voorsprong bij de exploitatie van de daaraan gekoppelde sites.
Als voorbeeld: binnenkort wordt de up-to-minute actuele site van De Financiële Telegraaf (www.dft.nl) geïntroduceerd. De eigen onafhankelijke journalistiek van deze site biedt een belangrijk onderscheidend vermogen ten opzichte van andere sites met financiële informatie.

Andere vormen van elektronische informatieoverdracht bijvoorbeeld via teletekst worden geëxploiteerd door Media Groep West, waarvan het concern 90% van de aandelen bezit.
Datacommunicatie via WAP (Wireless Application Protocol) biedt - naast nieuwe binnenlandse exploitatiemogelijkheden met de bestaande portfolio - ook nieuwe mogelijkheden voor een Pan-Europese uitbreiding met de ontwikkeling van speciale elektronische informatiediensten via onze meerderheidsdeelname in het onlangs gestarte Mobillion B.V.