H E T   J A A R

EMOTIE IN NIEUWS EN SPORT

2 0 0 1

Koninklijke verloving een feit

AMSTERDAM - Na maanden van speculaties in de media, komt op 30 maart eindelijk de bevestiging: koningin Beatrix kondigt op televisie de verloving van kroonprins Willem-Alexander met Máxima Zorreguieta aan.

Ondanks het feit dat er al maanden gediscussieerd wordt over het verleden van haar vader Jorge, blijkt maar liefst 93% procent van de Nederlanders blij te zijn met het aanstaande huwelijk. Zeker wanneer Maxima openlijk afstand neemt van het Videla-regime in Argentinië: "ik verwerp sinds lange tijd dat regime dat grote littekens in onze maatschappij heeft achtergelaten. En ik heb spijt dat mijn vader zijn best heeft gedaan voor landbouw in een verkeerd regime". Vader Jorge zal overigens niet aanwezig zijn bij de bruiloft.

Het aanzoek ging op romantische en typische Nederlandse manier: Willem-Alexander neemt zijn geliefde op een koude dag in januari mee om haar kennis te laten maken met het oer-Hollandse schaatsen Op de bevroren vijver bij Paleis huis ten Bosch vraagt hij haar ten huwelijk. Maxima antwoordt direct met "ja".

Nederland viert, ondanks de MKZ-crisis massaler dan ooit Koninginnedag. Miljoenen mensen brengen een bezoek aan de binnensteden die bijna uit hun voegen barsten. Het officieuze thema is natuurlijk Maxima. Zowel haar naam als haar afbeelding worden door de feestvierders uitbundig omarmd en overal duiken look-a-like´s op. Nederland lijkt niet te kunnen wachten op het huwelijk dat op 2 februari 2002 wordt voltrokken in Amsterdam.

Terug naar de index


 1996-2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl