H E T   J A A R   2 0 0 0

EMOTIE IN NIEUWS EN SPORT
 

Wendy dood na brandstichting
in tent Kroatië

Camping in Porec

POREC - De 9-jarige Wendy de Galan uit Strijen komt op gruwelijke wijze om het leven wanneer haar tentje op een camping in Kroatië in brand wordt gestoken.

Pas ruim een maand na het drama kan de Nederlandse politie drie jongens aanhouden, 14, 15 en 16 jaar oud, uit Arnhem, Hoevelaken en Breda. Zij leggen een bekentenis af. Volgens de politie betreft het waarschijnlijk uit de hand gelopen baldadigheid.

Wendy is met haar familie in Porec op vakantie. Zij ligt 's nachts te slapen wanneer drie jongelui, volgens getuigen dronken en agressief, met een aansteker haar nylon tentje in brand steken. Haar oudere broertje Frank, die slechts onder een deken ligt, weet aan het vuur te ontsnappen.

Maar het arme meisje kan niet snel genoeg uit haar slaapzak komen. Andere kampeerders horen haar in doodsnood gillen. "Ze heeft vreselijk geleden", zeggen zij. Enkele dagen later bezwijkt Wendy in een Rotterdams ziekenhuis aan haar verwondingen.

Het duurt geruime tijd voordat de verdachten kunnen worden achterhaald. De Kroatische politie laat hen door pure laksheid ontglippen. De jongens verdwijnen samen met hun ouders halsoverkop van de camping. De Nederlandse politie weet twee kroongetuigen op te sporen, waarna de aanhoudingen worden verricht.

FOTO: IVAN GRGAT

Terug naar de index


Bestel online!
 

 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl