H E T   J A A R   2 0 0 0

EMOTIE IN NIEUWS EN SPORT
 

PSV wordt landskampioen

PSV

ENSCHEDE - Een walm van sigarenrook, een lucht van champagne en keiharde discomuziek zorgen voor een uitgelaten sfeer in de kleedkamer van PSV. Na een 1-3 zege op FC Twente (drie goals van Arnold Bruggink) zijn de Eindhovenaren landskampioen.

Voor iedere voetballiefhebber is het duidelijk: PSV heeft gewoonweg de beste ploeg van Nederland. Na een uitstekende competitiestart laten trainer Eric Gerets en de zijnen zich niet meer van de wijs brengen. ,,We zijn tot favoriet gebombardeerd en hebben die rol waargemaakt'', jubelt de 45-jarige Belg.

In de kleedkamer zit een glunderende en bezwete Luc Nilis met een glas champagne in de hand en met de kampioensschaal op schoot. Samen met de inmiddels geblesseerde Ruud van Nistelrooy vormde 'Lucky Luc' het koningskoppel van de Brabanders.

Nationaal topscorer Van Nistelrooy maakte 29 van de uiteindelijk 105 PSV-treffers, Nilis staat aan het einde van de rit op 19. Beiden staan ook op het punt om te vertrekken bij PSV: Van Nistelrooy naar Manchester United, wat uiteindelijk niet doorgaat wegens zijn knieblessure, en Nilis naar Aston Villa. Tijdens de momenten van geluk in de kleedkamer weet de Belgisch international nog niet dat hem een rampseizoen te wachten staat in Engeland. In september loopt hij een dubbele beenbreuk op en mag hij van geluk spreken dat hij zijn been behoudt.

De 105 PSV-doelpunten zijn er liefst veertig meer dan de 65 van Heerenveen, dat als tweede eindigt op de ranglijst. Doelman Ronald Waterreus, aanvankelijk uitgerangeerd door Gerets maar op karakter teruggekomen onder de lat, is de minst gepasseerde doelman van de competitie. Hij incasseerde slechts 24 doelpunten. Heerenveen-doelman Hans Vonk is tweede met 36 tegentreffers.

FOTO: ANP

Terug naar de index


Bestel online!
 

 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl