H E T   J A A R   2 0 0 0

EMOTIE IN NIEUWS EN SPORT
 

Nuon redt Vitesse van
de ondergang

ARNHEM - De held van Vitesse, voorzitter Karel Aalbers wordt door hoofdsponsor Nuon aan de kant geschoven. De energiereus stelt hem volledig verantwoordelijk voor het financiŽle wanbeheer bij de semi-topclub.

Uit de halfjaarcijfers blijkt een verlies van meer dan É20 miljoen. Dit wordt mede veroorzaakt door het eigengereide optreden van de voorzitter. Hij koopt veel te dure spelers en is ook niet kinderachtig met salarissen. Later wordt duidelijk dat het totale verlies bijna É60 miljoen bedraagt.

De supporters van Vitesse zijn razend. Hun Karel verandert Vitesse van een zieltogende profclub in een topploeg. Hij zorgt tevens voor de bouw van het nieuwe stadion Gelredome dat overigens ook forse verliezen leidt.

De Nuon komt in het nauw. Medewerkers van het bedrijf worden zelfs bedreigd. De landelijke en provinciale politiek plaatst vraagtekens achter het feit dat de Nuon de noodlijdende voetbalclub een overbruggingskrediet van É27 miljoen verstrekt. Daarmee wordt het faillissement van de Arnhemse vereniging voorkomen, maar het energiebedrijf wordt wel volledig eigenaar van Vitesse.

Aalbers gaat onmiddellijk op vakantie naar het Spaanse Marbella. Bij terugkomst op Schiphol wordt hij door zijn aanhang als een God verwelkomd. Ook de club vergeet hem niet. De Raad van Toezicht geeft de ex-voorzitter een gouden handdruk van É4,5 miljoen. Hij heeft immers ook zoveel goede dingen voor de club gedaan.

FOTO: MATTY VAN WIJNBERGEN

Terug naar de index


Bestel online!
 

 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl