H E T   J A A R   2 0 0 0

EMOTIE IN NIEUWS EN SPORT
 

Veldslag na doodschieten
FC Den Bosch-supporter

DEN BOSCH - Het doodschieten van een FC Den Bosch-supporter door de politie leidt tot een ware veldslag in de Brabantse hoofdstad. Zo'n 150 hooligans richtten uit pure wraak een enorme ravage aan in de stad en koelen hun woede op de politie.

Angstige buurtbewoners spreken van een heuse oorlog. De relschoppers smijten onder meer met straatstenen, steken gebouwen en auto's in brand en plunderen winkels in de binnenstad. Vier agenten en een brandweerman raken gewond. De schade loopt in de miljoenen guldens. Er worden tientallen arrestaties verricht.

De eerste onlusten breken uit in de wijk Hambaken nadat een agent de 31-jarige voetbalsupporter Pierre Bouley (31), een lid van de M-side, de harde kern van de FC Den Bosch-supporters, doodschiet bij een arrestatie na een burenruzie. De stevig gebouwde amateurbokser wordt in zijn woning aan de Trompetstraat van dichtbij getroffen nadat hij de diender met een groot keukenmes in het nauw gedreven zou hebben. De rechercheurs die na de schietpartij in de woning een onderzoek willen instellen, moeten hals over kop een veilig heenkomen zoeken. Zij krijgen straatstenen en stukken hout naar hun hoofd geslingerd.

Als burgemeester Rombouts besluit om de voor zaterdagavond geplande voetbalwedstrijd FC Den Bosch-VVV uit vrees voor verdere escalatie te verbieden, slaat de vlam helemaal in de pan.

Een inderhaast opgetrommelde politiemacht van bijna 400 ME'ers uit de wijde omgeving tracht met de wapenstok de rellen de kop in te drukken. De agressieve hooligans lijken echter nergens voor terug te deinzen. Het gebied wordt uiteindelijk door de de ME-pelotons hermetisch afgesloten. Pas na enkele dagen wordt het weer rustig in de stad.

FOTO: ANP

Terug naar de index


Bestel online!
 

 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl