H E T   J A A R   2 0 0 0

EMOTIE IN NIEUWS EN SPORT
 

Constantijn maakt verloving bekend

Laurentien en Constantijn

DEN HAAG - Prins Constantijn, zoon van koningin Beatrix en prins Claus, maakt zijn verloving bekend met Laurentien Brinkhorst. In Paleis Noordeinde, waar hij zijn aanstaande bruid aan Nederland voorstelt, zegt de 31-jarige prins dat zij klaar staan om prins Willem-Alexander in de toekomst te assisteren: "Het zou voor Laurentien en mij een hele eer zijn mijn broer waar dan ook bij te staan. Als ik zie hoe mijn oom en tante - prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven - mijn moeder hebben bijgestaan, dan zou ik dat heel graag voor mijn broer over hebben," aldus Constantijn.

Om die rol goed te kunnen vervullen vraagt het paar toestemming aan het parlement, zodat het lid kan blijven van het Koninklijk Huis. Constantijn: "Het had onnatuurlijk geweest als we geen toestemming hadden gevraagd."

Op een warme en ontspannen manier stond het paar de media te woord. "Ik ben trots en gelukkig dat wij bekend kunnen maken dat we gaan verloven. Laurentien is een fantastische vrouw. Ze is intelligent, sterk en heeft een warm hart", aldus prins Constantijn. Zijn aanstaande pareerde dit met humor en zei: "Hij is niet objectief." Koningin Beatrix toonde zich verheugd over de verloving. "We krijgen er een hele fijne schoondochter bij, waar we gelukkig mee zijn en trots op zijn."

Prins Constantijn en Laurentien Brinkhorst hebben al vijf jaar een innige vriendschap. Enkele weken geleden lokte de prins zijn aanstaande naar haar huis in Brussel waar zij een zee van bloemen aantrof. "Ik hou niet van het woord romantisch, maar dit was het zeker. Nadat ik een paar traantjes had weggepinkt, heb ik volmondig ja gezegd", zei ze stralend.

Het is nog niet bekend waar het paar zich gaat vestigen. Dat hangt volgens de prins af van welke baan hij binnenkort aanneemt.

FOTO: JOHANNES DALHUIJSEN

Terug naar de index


Bestel online!
 

 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl