H E T   J A A R   2 0 0 0

EMOTIE IN NIEUWS EN SPORT
 

Prins Bernhard kritiek

Prins Bernhard

UTRECHT - De gezondheidstoestand van prins Bernhard (88) is enige tijd zeer kritiek. In mei ondergaat de prins een zware operatie, de zevende in twee jaar tijd, in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht.

Darmverklevingen worden verholpen en een klein gedeelte van de dunne darm wordt verwijderd. Daags erna verslechtert Bernhards toestand ernstig.

Aangezien het medisch team over neurologische complicaties spreekt, gaan experts uit van een beroerte. Later wordt duidelijk dat het om een 'functiestoornis in de hersenen' gaat. De prins wordt beademd, maar herstelt wonderwel.

Ruim een week later is Bernhards toestand opnieuw kritiek. Er wordt groot alarm geslagen. Een afgebroken stuk van de brugconstructie in het gebit van de prins is de boosdoener. Het stukje brug zou in zijn slokdarm terecht zijn gekomen, maar volgens deskundigen moet dit in de luchtpijp zijn beland om de ernstige ademhalingsproblemen van de prins te kunnen verklaren.

Bernhard herstelt goed, wat volgens zijn artsen voornamelijk aan zijn doorzettingsvermogen is te danken. Hij volgt een revalidatieprogramma en is medio juni weer thuis op paleis Soestdijk. Op zijn 89e verjaardag volgt hij de verrichtingen van Oranje tijdens EURO 2000. In juli vertrekt de prins naar het koninklijke vakantieadres Porto Ercole in ItaliŽ om aan te sterken.

FOTO: JOHANNES DALHUIJSEN

Terug naar de index


Bestel online!
 

 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl