H E T   J A A R   2 0 0 0

EMOTIE IN NIEUWS EN SPORT
 

Bernhard jr. trouwt
met zijn Annette

Annette en Bernhard jr.

UTRECHT - Prins Bernhard jr. (30) en de 28-jarige Annette Sekrève trouwen in Utrecht. Bernhard, zoon van prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven, is de tweede Oranje van de jonge generatie die in het huwelijk treedt. Zijn broer Maurits ging hem twee jaar geleden voor.

Bernhard, mededirecteur van een internetbedrijf, woont al enkele jaren op een woonboot in Amsterdam samen met zijn vriendin, die als arbeidspsychologe werkzaam is bij de hoofdstedelijke gemeentebelastingen. Ze hebben elkaar tijdens hun studietijd in Groningen leren kennen.

De prins en zijn bruid, die zowel bij het burgerlijk huwelijk als bij de kerkelijke inzegening in de Domkerk een creatie van Frans Molenaar draagt, maken een uiterst gelukkige indruk.

Om prinses Juliana en prins Bernhard, die om gezondheidsredenen de plechtigheden niet kunnen bijwonen, er toch zoveel mogelijk bij te betrekken, vormt paleis Soestdijk het zenuwcentrum van alle activiteiten. Ook Máxima, de vriendin van prins Willem-Alexander, is erbij, maar zij treedt niet in het openbaar.

Annette maakt zich net als haar schoonzus Marilène niet zo druk over haar nieuwe titel 'prinses'. "Op een dag als vandaag is alle aandacht erg leuk, maar hierna hopen we weer ons gewone leven op te pakken", zegt zij nuchter.

FOTO: JOHANNES DALHUIJSEN

Terug naar de index


Bestel online!
 

 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl