&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Comeback Doe Maar

De legendarische popgroep Doe Maar gaat vijftien jaar na zijn afscheidsconcert opnieuw beginnen. Het viertal neemt een nieuwe cd op en kondigt ook drie optredens in Ahoy in Rotterdam aan. De stormloop op de kaartjes is zo groot dat de band besluit dertien extra concerten te geven.


Jan Pijnenburg (43), Ernst Jansz (51), Henny Vrienten (51) en Jan Hendriks (50) (v.l.n.r.) maken een eenmalige comeback.

Doe Maar was begin jaren tachtig een van de groepen die erin slaagde het vooroordeel te doorbreken dat rockmuziek alleen in het Engels kon worden gemaakt.

Sinds een dag of twee, Is dit Alles?, Doris Day en De Bom werden hits die heel het land kon meezingen.

De band was in die dagen vooral favoriet van schoolmeisjes. Op het podium stond Doe Maar alleen nog maar tegenover zalen vol gillende tienermeisjes. Dat was op het hoogtepunt van hun roem reden voor voormannen Ernst Jansz en Henny Vrienten aanleiding er de brui aan te geven.

"Het was toen echter nog niet af. We waren zelfs halverwege met de opname van een nieuw album", zegt Vrienten. "Die gaan we nu afmaken."

De doorslag gaf voor Vrienten een optreden van de Zeeuwse band Bløf, die covers van Doe Maar speelde. "Toen ik de zaal zag meezingen dacht ik: Daar moeten we zelf iets mee doen."1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail:
redactie@telegraaf.nl

december november oktober september augustus juli juni mei april maart februari januari