&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Vliegcrash lijkt zelfmoord piloot

De FBI sluit niet uit dat de Egyptische piloot van een Boeing 767 van EgyptAir zelfmoord heeft gepleegd door voor de Amerikaanse oostkust zijn toestel in zee te laten storten. Alle 217 inzittenden, onder wie 106 Amerikanen en 80 Egyptenaren, komen bij het ongeval om het leven.


De gegevens van de flight datarecorder lossen de vragen over de laatste minuten van de rampvlucht niet op. FOTO: EPA

Het toestel is onderweg van New York naar Cairo. Volgens gegevens uit de zwarte doos daalde het toestel scherp, waarna de motoren uitvielen. De automatische piloot was uitgeschakeld.

Volgens verkeersvliegers is het vrijwel onmogelijk dat de motoren er vanzelf mee ophouden. De schakelaars kunnen hooguit zijn uitgezet in een poging om een uitgevallen motor te herstarten.

Het FBI-onderzoek is verder ingegeven door de laatste woorden van de copiloot: "Ik heb mijn besluit genomen, ik leg mijn vertrouwen in handen van God." De Egyptische autoriteiten zijn woedend dat een van hun piloten wordt beschuldigd. In het Egyptisch spraakgebruik zou een verwijzing naar God volstrekt normaal zijn.1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail:
redactie@telegraaf.nl

december november oktober september augustus juli juni mei april maart februari januari