&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Abba-kloon winnaar songfestival

Het Eurovisie Songfestival gaat 25 jaar terug in de tijd. Het winnende liedje Take me to your haven van de Zweedse Charlotte Nilsson is een kloon van de hits van Abba, dat in 1974 met Waterloo het festival won.

De Nederlandse Marlayne haalt met One good reason een mooie negende plaats. Marlayne, die na het conservatorium achtergrondzangeres werd bij René Froger, is door Nederland afgevaardigd nadat een vakjury haar op het nationale festival heeft uitverkozen tot het beste lied.

De meest spraakmakende act is echter de tweeling Double Date met het nummer E-mail to Berlin. Het liedje van Jan Rot heeft alles om een succes te worden. Een pakkende melodie, een opvallend duo en een tekst waarin alle deelnemende landen voorkomen om zo de stemmen van tv-kijkers in heel Europa te winnen.

De zusjes Kuylenburg hebben een geweldige off-day en zingen zo vals als een kraai. Het nummer wordt niet geselecteerd, maar wordt door alle aandacht juist een grote hit.1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail:
redactie@telegraaf.nl

december november oktober september augustus juli juni mei april maart februari januari