&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Beestachtige viervoudige moord Monfort

Een beestachtige moord aan de voet van de Franse Pyreneeën op vier Nederlanders wekt grote beroering. In het afgelegen Monfort worden drie slachtoffers op vrijdagavond 21 mei eerst gekneveld en daarna met talloze messteken om het leven gebracht. De vierde wordt met vier kogels doorboord. De plaatselijke gendarmerie zegt zelden zo'n barbaars bloedbad te hebben meegemaakt.

De slachtoffers zijn de eigenaren van de boerderij, Artie van Hulst en zijn vrouw Marianne, haar zuster Dorothea van Dam en haar man Johan Nieuwenhuizen.

In hun respectievelijke woonplaatsen Oss en Vianen wordt met ongeloof en verbijstering op de moordpartij gereageerd. Het echtpaar Van Hulst genoot veel aanzien door hun tomeloze inzet voor hun eigen bedrijf en voor de gemeenschap.

Aanvankelijk houdt de politie rekening met een afrekening dan wel met een afschuwelijke afslachting door een psychopaat. Meer dan zestig man worden op de zaak gezet, maar het onderzoek levert aanvankelijk weinig concrete aanknopingspunten op.

Na een maand wordt de 35-jarige Kamel Ben-Salah als hoofdverdachte aangemerkt. Hij kluste de avond voor de moord bij de Nederlanders. Er zou zelfs een betaalpas van een van de slachtoffers in zijn woning zijn gevonden.

Maar dat blijkt een paar dagen later weer op een vergissing te berusten en later toch weer niet. Ook schijnt er door de politie geknoeid te zijn met bewijsmateriaal. Ben-Salah, die een strafblad heeft, is nog steeds de hoofdverdachte.1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail:
redactie@telegraaf.nl

december november oktober september augustus juli juni mei april maart februari januari